Hallstahammars kommun

Nytt medborgarlöfte undertecknat

Dela

Den 22 januari undertecknades medborgarlöftet för 2024 av kommunstyrelsens ordförande Catarina Pettersson och lokalpolisområdeschef Maria Bäck i samband med kommunstyrelsens sammanträde. Hela kommunstyrelsen ställer sig bakom löftet.

Kommunstyrelsens ordförande Catarina Pettersson och lokalpolisområdeschef Maria Bäck undertecknar medborgarlöftet omgivna av kommunstyrelsen.
Kommunstyrelsens ordförande Catarina Pettersson och lokalpolisområdeschef Maria Bäck undertecknar medborgarlöftet omgivna av kommunstyrelsen. Hallstahammars kommun

I Hallstahammar sker en nära samverkan mellan polis och kommun med fokus på att behålla och stärka den upplevda känslan av trygghet för alla kommunens invånare. Medborgarlöftet för 2024 kan sammanfattas i fyra punkter:

  • Genomföra och utveckla medborgardialoger.
  • Öka medborgarnas känsla av trygghet
  • Identifiera barn och ungdomar i riskzonen samt förhindra kriminalitet och droger.
  • Utveckla arbetet med och strukturen kring en gemensam lägesbild och utifrån den genomföra förebyggande insatser

I samband med undertecknandet berättade också kommunpolis Per Ersgård och Jenny Freed, brottsförebyggande strateg, om hur arbetet sett ut under 2023 och konstaterade att 2023 var ett bra år ur brottsförebyggande sammanhang. Under året har ett antal insatser gjorts inom områden som såväl förebyggande verksamhet, insatser inom trafikövervakning och drogförebyggande. De fyra ungdomscoachernas insatser lyftes fram som en stor framgångsfaktor i det förebyggande arbetet.

Vill du veta mer om Hallstahammars arbete med medborgardialog, medborgarlöfte och brottsförebyggande arbete, kontakta Jenny Freed, jenny.freed@hallstahammar.se eller 0220-240 44.

Nyckelord

Kontakter

Vill du veta mer om Hallstahammars arbete med medborgardialog, medborgarlöfte och brottsförebyggande arbete, kontakta Jenny Freed, jenny.freed@hallstahammar.se eller 0220-240 44.

Hallstahammars kommun

Vår vision är att vara en kommun där allt är enkelt och nära, där nytänkande och kreativitet är självklart. Vi visar ansvar och engagemang för att kunna skapa ett bättre samhälle och miljö för kommande generationer. I Hallstahammar hittar du det goda livet i storstadens närhet, oavsett om du bor här, driver företag, arbetar i kommunen eller bara är här på tillfälligt besök.

För dig som vill besöka Hallstahammar hälsar vi dig varmt välkommen till en plats där du kan uppleva historia från Gustav Vasa till industrisamhälle samtidigt som upplevelser och aktiviteter alltid är nära för alla åldrar. 

Följ Hallstahammars kommun

Abonnera på våra pressmeddelanden. Endast mejladress behövs och den används bara här. Du kan avanmäla dig när som helst.

Senaste pressmeddelandena från Hallstahammars kommun

Årets vinnare i Guldyran i Hallstahammar19.4.2024 08:45:00 CEST | Pressmeddelande

Varje år hyllas företag och medarbetare som utmärkt sig positivt i Hallstahammars kommun vid den årliga Guldyran. Guldyran är ett samarbete mellan Vi i Hallsta och Hallstahammars kommun för att lyfta fram och hylla företag och medarbetare som utmärkt sig i olika kategorier under året. Många av kommunens företag var närvarande vid årets Guldyra som ägde rum igår, den 18 april på Åsby Hotell och konferens i Hallstahammar.. Hallstahammars kommun och Vi i Hallsta gratulerar alla nominerade och vinnare!

Ny näringslivsstrategi antagen av Hallstahammars kommun21.2.2024 08:59:58 CET | Pressmeddelande

Nu har Kommunfullmäktige i Hallstahammar antagit näringslivsstrategi 2031. Strategin har tagits fram av kommunens förvaltningar i nära samverkan med det lokala näringslivet och de förtroendevalda. Målet med näringslivsstrategin är att bidra till att Hallstahammar är en attraktiv kommun för näringsidkare, där det både finns goda förutsättningar för existerande företag att växa och utvecklas och för nya företag att etablera sig i kommunen.

Alla kan behöva en ny kompis!19.2.2024 08:18:35 CET | Pressmeddelande

Alla kan behöva en ny kompis! Inom LSS-verksamheten finns det ofta ett stort behov av nya kontaktpersoner till personer som har någon form av funktionsnedsättning. Ett nytt recept som verkar ge goda resultat är Hallstahammars kommuns rekryteringskampanj "Bli någons kompis" som gett åtta intresseanmälningar till att bli nya kontaktpersoner. Kampanjen har gett gensvar runtom i kommunen och har även uppmärksammats av Myndigheten för delaktighet.

I vårt pressrum kan du läsa de senaste pressmeddelandena, få tillgång till pressmaterial och hitta kontaktinformation.

Besök vårt pressrum
HiddenA line styled icon from Orion Icon Library.Eye