Vattenindustrin

Vattenindustrins forum återkommer 19 november 24

Dela

För att framtidssäkra Sveriges vatteninfrastruktur krävs omedelbara åtgärder. Vi måste samarbeta och innovativt hantera kunskapsdelning och kompetensutveckling inom VA-sektorn. För andra gången bjuder Vattenindustrin in till ett diskussionsforum, Vattenindustrin FORUM24, för att diskutera vattenbranschens framtid, digitalisering och kompetensbehov.

Det är kritiskt att vi idag fattar beslut som inte bara adresserar nuvarande behov, utan också förutser framtida utmaningar för en hållbar vatteninfrastruktur.

- Endast genom att förena expertis från konsulter, entreprenörer och produktleverantörer med övriga ansvariga i VA-Sverige kan vi effektivt samordna och klimatanpassa vår kritiska vatteninfrastruktur, hantera totalförsvarsfrågor samt implementera nya EU-direktiv. Tillsammans kan vi skapa resilienta och klimatanpassade samhällen, säger Anette Seger, ordförande Vattenindustrin om initiativet till Vattenindustrin FORUM24.

Under en heldag, den 19 november i år, samlas därför VA-branschen för att lyssna på inspel, diskussioner och bidra med sina respektive perspektiv till våra gemensamma utmaningar. Med en ökande befolkning och industriell tillväxt måste vi samverka och dela kunskap.

Tre teman för 24

En trygg vatten- och avloppsförsörjning, vatteninfrastrukturens digitalisering och frågan om kompetensförsörjning är centrala teman som kommer att utforskas vid det kommande FORUM24. Det förändrade säkerhetsläget innebär att det är viktigt att ha en plan för vatten i alla lägen.

Digitaliseringen öppnar upp för nya möjligheter att förbättra vår vatteninfrastruktur, men det ställer också krav på ny och uppdaterad kompetens för att hantera framtidens teknologi.

- I ljuset av en pågående generationsväxling och en snabb teknologisk utveckling lägger Vattenindustrin stor vikt vid att öka branschens attraktivitet för den yngre generationen, säger Joachim Jämttjärn, Generalsekreterare Vattenindustrin.

Vattenindustrin FORUM24 arrangeras på Posthuset i Stockholm den 19 november 2024. Detaljerat program släpps i vår.

Teman

  • En trygg vatten- och avloppsförsörjning
  • Vatteninfrastrukturens digitalisering
  • Kompetensförsörjning & kunskapsöverföring

Om Vattenindustrin

Vattenindustrin är branschorganisationen för konsulter, entreprenörer och produktleverantörer inom vattenrening och vattenbehandling. Vi arbetar för att skapa resilienta och långsiktiga lösningar där medlemmarna bidrar med innovation och kompetens för hållbara lösningar i ett gott affärsklimat.

Vattenindustrin.se

Nyckelord

Kontakter

Samlad kompetens för framtidens vatten.

Vattenindustrin är branschorganisationen för konsulter, entreprenörer och produktleverantörer inom vattenrening och vattenbehandling. Vi arbetar för att skapa resilienta och långsiktiga lösningar där medlemmarna bidrar med innovation och kompetens för hållbara lösningar i ett gott affärsklimat.

Följ Vattenindustrin

Abonnera på våra pressmeddelanden. Endast mejladress behövs och den används bara här. Du kan avanmäla dig när som helst.

Senaste pressmeddelandena från Vattenindustrin

Vattenindustrin lanserar gemensamt Internship Program 202426.10.2023 06:55:00 CEST | Pressmeddelande

Vattenindustrin står inför ett generationsskifte. Samtidigt finns ett mycket stort investeringsbehov i VA och utvecklingen går snabbare än någonsin tidigare. Sammantaget innebär detta att vi inte bara behöver ersätta de som går i pension, vi behöver också attrahera fler och nya typer av kompetenser. För att locka unga att välja en karriär inom vatten lanserar Vattenindustrin ett Internship program som kommer att sträcka sig över sommaren 2024.

Novusrapport: 9 av 10 kommuner har behov av underhåll och investeringar i vattentjänster25.10.2023 10:05:02 CEST | Nyheter

I en kartläggning anser 88 procent uppger att de har ett mycket eller ganska stort behov av underhåll och investeringar och 83 procent svarar att underhåll och investeringar i vattentjänster är ganska eller mycket högt prioriterat. Samtidigt säger 45 procent att de saknar eller inte vet om det finns en budget som täcker behovet av dessa investeringar enligt rapporten “Temperaturen på Vatten-Sverige" som Novus genomfört på uppdrag av Mötesplats Vatten2023.

Idag arrangerar Vattenindustrin forum för viktiga vattenfrågor29.11.2022 07:35:00 CET | Pressmeddelande

Vattenindustrin bjuder idag, tisdagen den 29 november, för första gången in till ett nytt forum där dialog, framtidsfrågor och mötet står i fokus. Vattenindustrin FORUM22 fokuserar på inspel i tre för VA-branschen viktiga frågor; hur projekt som ska fungera länge bäst realiseras kopplat till det stora investeringsbehovet, hur vi som bransch kan bli klimatneutrala samt kompetensförsörjning.

I vårt pressrum kan du läsa de senaste pressmeddelandena, få tillgång till pressmaterial och hitta kontaktinformation.

Besök vårt pressrum
HiddenA line styled icon from Orion Icon Library.Eye