BranäsgruppenBranäsgruppen

Skolbarn upplever skidglädje i Kungsberget med Alla på snö

Dela

Fjärdeklassare från olika skolor i närområdet gör sig redo för ett minnesvärt möte med skidåkning när Alla på snö kommer till Kungsberget den 29–30 januari och 5–6 februari. Initiativet syftar till att ge barn möjlighet att utforska glädjen med skidåkning.

Gratis skidåkning för alla

Under Alla på snö-dagarna kommer Kungsberget att erbjuda cirka 500 skolelever kostnadsfri skidåkning, inklusive utrustning och stöd av erfarna ledare från Idrottsvetenskapliga programmet. Under dagen kommer de att få testa på både alpint och längdåkning. För många av barnen blir detta deras allra första möte med ett par skidor.

– I Kungsberget handlar allt om barnen vilket gör att det här initiativet ligger helt i linje med våra värderingar. Vi minns med glädje hur uppskattat Alla på snö var de tidigare åren, och det är fantastiskt att vi får vara en del av det även i år, säger Johnny Jernqvist kommersiell platschef i Kungsberget.

Samarbete för snöglädje

Alla på snö är ett samarbetsprojekt mellan Svenska skidförbundet, skolor, kommuner och skidanläggningar runtom i Sverige. Målet är att erbjuda barn en trygg och rolig miljö för att introducera dem till skidåkning. Kungsberget står som en engagerad partner och öppnar upp anläggningen för barnen där cirka 100 skolelever väntas delta varje dag.

När: Den 29–30 januari och 5–6 februari.

Nyckelord

Kontakter

Bilder

Länkar

Följ Branäsgruppen

Abonnera på våra pressmeddelanden. Endast mejladress behövs och den används bara här. Du kan avanmäla dig när som helst.

Senaste pressmeddelandena från Branäsgruppen

I vårt pressrum kan du läsa de senaste pressmeddelandena, få tillgång till pressmaterial och hitta kontaktinformation.

Besök vårt pressrum
HiddenA line styled icon from Orion Icon Library.Eye