Nobina Care

Samtrans avslutar avtal med Tyresö Kommun

Dela

Efter nästan två år som leverantör av skol- och omsorgsresor i Tyresö kommun väljer Samtrans att säga upp det befintliga avtalet. I avtalet finns en ömsesidig möjlighet för kommunen respektive leverantören att säga upp avtalet efter två år. En möjlighet som Samtrans nu väljer att nyttja. Avtalet mellan Samtrans och Tyresö kommun avslutas den 20 maj 2024.

Samtrans avslutar avtal med Tyresö Kommun, efter två år som leverantör av skol- och omsorgsresor.
Samtrans avslutar avtal med Tyresö Kommun, efter två år som leverantör av skol- och omsorgsresor.

- Vi har en god relation med Tyresö kommun och är glada över att vi fått möjlighet att arbeta tillsammans. Vi kommer att fullfölja vårt uppdrag med fullt engagemang och samarbeta konstruktivt för att en överlämning av trafiken ska ske så smidigt som möjligt, säger Stefan Arnell, vd på Samtrans Omsorgsresor.

Sedan trafiken startade under 2022 har kostnadsläget i samhället ökat avsevärt. Det handlar inte minst om priser för energi, drivmedel och fordon. Eftersom avtalet till skillnad från många andra avtal inte tillåter prisjusteringar som motsvarar nivån på kostnadsökningarna finns i stället en möjlighet att säga upp avtalet. En möjlighet som Samtrans nu nyttjar.

- Det höga kostnadsläget som råder just nu skapar tyvärr stora problem för oss att utföra resorna på ett sätt som resenärerna förtjänar. Vi kommer nu att fokusera på att leverera punktliga och trygga resor, tills dess att vi lämnar ifrån oss avtalet den 20 maj. Vi ser fram emot att få möjligheten att komma tillbaka till alla våra resenärer och anhöriga i Tyresö och vill tacka Tyresö kommun för ett så här långt mycket fint samarbete, avslutar Stefan Arnell.

Nyckelord

Kontakter

Lisa YdlingerPress- och kommunikationsansvarig

Tel:08-52250045

Om oss

Nobina Care är en del av Nobina-koncernen. Med 13 000 medarbetare i fyra länder är vi Nordens största företag inom kollektivtrafiken. 
Nobina Care är marknadsledande inom särskilda persontransporter. Genom att uteslutande arbeta med upphandlad trafik vill vi finnas till för människor som av olika anledningar inte har möjlighet att resa på annat sätt. Vi brinner för ett samhälle där alla kan röra sig fritt, oavsett förutsättningar eller behov. Tillsammans med våra resenärer och uppdragsgivare är vi stora nog att göra skillnad, på riktigt.
Vi är verksamma i både Sverige och Danmark under varumärkena Samtrans Omsorgsresor, Telepass, Göteborgs Buss och Örslev.

Följ Nobina Care

Abonnera på våra pressmeddelanden. Endast mejladress behövs och den används bara här. Du kan avanmäla dig när som helst.

Senaste pressmeddelandena från Nobina Care

Nobina Care hyllar omsorgsförarna på Bussförarens Dag18.3.2024 09:16:28 CET | Pressmeddelande

Varje dag bidrar omsorgsförare runt om i landet till ett inkluderande samhälle genom att göra det möjligt för människor att resa till skolan, arbetet, fritidsaktiviteter, dagliga verksamheter och sjukvård. Idag, den 18 mars är det Bussförarens Dag. Som en del av Nobina vill vi på Nobina Care uppmärksamma våra 1500 omsorgsförare, som varje år utför cirka 3,5 miljoner personresor och som spelar en viktig roll för resenärernas rätt att delta i samhället på lika villkor.

I vårt pressrum kan du läsa de senaste pressmeddelandena, få tillgång till pressmaterial och hitta kontaktinformation.

Besök vårt pressrum
HiddenA line styled icon from Orion Icon Library.Eye