E.ON Sverige AB

Elbilsladdare i centrala Stockholm uppgraderas till ultrasnabbladdare

Dela

På fyra centrala gator i Stockholm uppgraderas nu laddstationerna från en maxeffekt på 50kW till 150kW, vilket möjliggör laddning för en bredare användargrupp.

Det gör E.ON Drive Infrastructure bland de första aktörerna att uppgradera sina snabbladdare till ultrasnabbladdare i Stockholms innerstad.

Jarlaplan, Kungsbro Strand, Narvavägen och Drottningholmsvägen får ultrasnabbladdare.
Jarlaplan, Kungsbro Strand, Narvavägen och Drottningholmsvägen får ultrasnabbladdare. Foto: E.ON

– Vi har fått möjlighet att genomföra denna uppgradering på fyra välkända och flitigt använda laddplatser. De äldre laddstationerna byts ut till modernare laddstationer med högre effekt och fler laddpunkter. Att kunna ladda sin elbil snabbare i innerstaden kommer gynna en större målgrupp, vilket inkluderar såväl privatpersoner som taxiförare och färdtjänst, säger Marie Feuk, vd på E.ON Drive Infrastructure Sweden.

För närvarande är det brist på ultrasnabba laddstationer i Stockholms innerstad. De laddstationer som är på väg att uppgraderas ligger på Jarlaplan, Kungsbro Strand, Narvavägen och Drottningholmsvägen.

- Vi är stolta över att E.ON var en av pionjärerna att introducera laddmöjligheter i innerstaden. Nu fortsätter arbetet genom att utöka offentlig elbilsladdning på fler gator och utföra uppgraderingar där det behövs. De laddare vi nu ersätter är av en äldre teknologi. Vi ser uppgraderingen som en nödvändig anpassning till den snabba tekniska utveckling som skett inom både laddinfrastruktur och elbilsbranschen, och är mycket glada att gå i spetsen för denna förändring, säger Marie Feuk.

Kontakter

Bilder

"Ultrasnabbladdare i innerstaden kommer gynna en större målgrupp, vilket inkluderar såväl privatpersoner som taxiförare och färdtjänst, säger Marie Feuk," vd på E.ON Drive Infrastructure Sweden.
"Ultrasnabbladdare i innerstaden kommer gynna en större målgrupp, vilket inkluderar såväl privatpersoner som taxiförare och färdtjänst, säger Marie Feuk," vd på E.ON Drive Infrastructure Sweden.
Ladda ned bild

Om oss

Vi bygger det hållbara samhället

E.ON Sverige ingår i den internationella E.ON-koncernen, som är ett av världens största investerarägda energiföretag. E.ON har cirka 2 200 medarbetare i Sverige.

Följ E.ON Sverige AB

Abonnera på våra pressmeddelanden. Endast mejladress behövs och den används bara här. Du kan avanmäla dig när som helst.

Senaste pressmeddelandena från E.ON Sverige AB

I vårt pressrum kan du läsa de senaste pressmeddelandena, få tillgång till pressmaterial och hitta kontaktinformation.

Besök vårt pressrum
HiddenA line styled icon from Orion Icon Library.Eye