Göteborgs stift

Möt biskop Susanne i pingismatch när Fritidsbanken får nya lokaler

Dela

Lördag 3 februari invigs Fritidsbankens nya lokaler på Frölunda Torg. Göteborgs stifts biskop Susanne Rappmann finns på plats och erbjuder en pingismatch.

Möt biskop Susanne i pingismatch när Fritidsbanken får nya lokaler på Frölunda Torg.
Möt biskop Susanne i pingismatch när Fritidsbanken får nya lokaler på Frölunda Torg. Foto: Johanna Frostenson

Fritidsbanken fungerar som ett bibliotek för sport- och fritidsprylar. Här kan den som vill utan kostnad låna det som behövs för en aktiv fritid såsom bollar, fotbollsskor, tält, golfklubbor och ridhjälmar. På så sätt kan alla vara aktiva utan att behöva äga eller hyra det man behöver.

Idén till Fritidsbanken kommer ursprungligen från Svenska kyrkans diakon Carina Haak och verksamheten finns i dag i många av landets kommuner.
– Många har inte råd att köpa slalomskidor eller skridskor till sina barn. Som kyrka vill vi utifrån kristen tro vara med och skapa ett gott samhälle och Fritidsbankens verksamhet är ett lysande exempel på hur ett gott samhällsbyggande kan se ut i praktiken, säger Susanne Rappmann.

Fritidsbanken har funnits på Frölunda Torg i Göteborg sedan 2017, men tidigare i mindre lokaler i köpcentrumet. I och med flytten till sina nya lokaler, som med sina 580 kvm är fem gånger så stora som de gamla, har de plats för ännu fler prylar för utlåning.

Lördagens invigning 12.00-14.00 bjuder på tal av bland annat kommunstyrelsens förste vice ordförande Daniel Bernmar (V) och riksdagsledamot Mikael Damberg (S). Dessutom finns det möjlighet att möta biskop Susanne, tillika SM-vinnare, i en pingismatch.
– Jag ser fram emot att få vara med under invigningen av de nya lokalerna och slå ett slag för Fritidsbanken, säger hon.

Här finns hela programmet.

Nyckelord

Kontakter

Om oss

Göteborgs stift är ett av Svenska kyrkans 13 stift. Geografiskt omfattar det Bohuslän, Halland och den västra delen av Västergötland. Stiftet består av 178 församlingar samlade i 69 enheter under ledning av kyrkoherde och kyrkoråd.

Stiftets uppgift är att främja och ha tillsyn över församlingslivet. Stiftet leds av biskop och stiftsstyrelse. Stiftskansliet finns i Göteborg. Domkapitlet utövar tillsammans med biskopen tillsyn över verksamheten i stiftets församlingar och stiftsorganisationen. Stiftet förvaltar också den kyrkliga jorden och skogen i Prästlönetillgångarna.

Följ Göteborgs stift

Abonnera på våra pressmeddelanden. Endast mejladress behövs och den används bara här. Du kan avanmäla dig när som helst.

Senaste pressmeddelandena från Göteborgs stift

I vårt pressrum kan du läsa de senaste pressmeddelandena, få tillgång till pressmaterial och hitta kontaktinformation.

Besök vårt pressrum
HiddenA line styled icon from Orion Icon Library.Eye