Lidl Sverige

Lidl Sverige skänker 424 839 kr till Sveriges Stadsmissioner

Dela

Som en del av julkampanjen under november och december hade Lidl Sverige en tillfällig artikel i sitt sortiment, närmare bestämt en gosig tvättbjörn, till försäljning i samtliga av livsmedelskedjans 205 butiker. Lidl Sverige beslutade att skänka alla försäljningsintäkter från tvättbjörnen vidare och nu står det klart att hela 424 839 kr går till Sveriges Stadsmissioners verksamhet runtom i landet. Gåvan kommer att vara öronmärkt för att stödja barnfamiljer i utsatthet. 

Från vänster: Odette Ovik, Projektledare Lidl Sverige, Anneli Bylund, Hållbarhetschef Lidl Sverige och Jonas Wihlstrand, Generalsekreterare för Sveriges Stadsmissioner.
Från vänster: Odette Ovik, Projektledare Lidl Sverige, Anneli Bylund, Hållbarhetschef Lidl Sverige och Jonas Wihlstrand, Generalsekreterare för Sveriges Stadsmissioner.

- Vi är otroligt glada över att Lidl väljer att stödja Sveriges Stadsmissioner. Genom våra öppna verksamheter säkerställer vi att de mest utsatta kan få tak över huvudet, tillgång till en varm plats eller ett mål mat. För en barnfamilj som lever i utsatthet kan tillgången till en trygg plats dit man alltid är välkommen utgöra en enorm skillnad, säger Jonas Wihlstrand, Generalsekreterare för Sveriges Stadsmissioner.

Lidl har sedan 2019 samarbetat med Riksföreningen Sveriges Stadsmissioner som är en organisation som arbetar för minskad matfattigdom i Sverige. 

- Först och främst vill vi tacka alla våra kunder som har köpt den fina tvättbjörnen. Lidl Sveriges önskan och ambition är att alla ska kunna handla bra mat till sina familjer oberoende storlek på plånbok. Därför är det självklart för oss att stötta organisationer som Riksföreningen Sveriges Stadsmissioner. Det är glädjande att vi har möjlighet att bidra till deras viktiga arbete i samhället, säger Anneli Bylund, Hållbarhetschef på Lidl Sverige.

Kontakter

Om oss

Lidl Sveriges första butiker slog upp dörrarna i september 2003 och sen dess har vi utmanat marknaden. Idag har vi vuxit till en dagligvarukedja att räkna med, med 204 butiker i Sverige från Trelleborg i söder till Boden i norr. Sammanlagt arbetar drygt 5000 personer på Lidl Sverige. Vårt huvudkontor ligger i Barkarbystaden i Järfälla kommun och vi har tre centrallager belägna i Halmstad, Rosersberg och Örebro. Lidl har fyra fastighetskontor som är placerade i Stockholm, Göteborg, Örebro och Malmö.

Följ Lidl Sverige

Abonnera på våra pressmeddelanden. Endast mejladress behövs och den används bara här. Du kan avanmäla dig när som helst.

Senaste pressmeddelandena från Lidl Sverige

I vårt pressrum kan du läsa de senaste pressmeddelandena, få tillgång till pressmaterial och hitta kontaktinformation.

Besök vårt pressrum
HiddenA line styled icon from Orion Icon Library.Eye