Moment Group

Starkt resultat i en utmanande tid - bokslut 2023 presenterat

Dela

Vi summerar 2023 till det finansiellt starkaste året i koncernens historia! Med stolthet konstaterar jag att alla våra verksamheter presterar positiva resultat och lyckas väl med att parera i den osäkra omvärld vi lever i. Trots alla utmaningar har vi under året även utvecklat två nya koncept. Återigen gläds jag över den bredd av verksamheter och allt engagemang vi har i koncernen och som så tydligt visar att tillsammans är vi starkare. 

HÄMTAT FRÅN VD-ORDET I BOKSLUTSKOMMUNIKÉN FÖR 2023

Vi har under året återigen stoltserat med en mycket attraktiv produktionsportfölj vilket i kombination med att vi lyckas nå ut med våra erbjudanden varit viktigt när vi är inne i en utmanande konjunktur. Affärs-områdena 2Entertain och Event & Communication har tydligt överträffat förväntningarna samtidigt som det tuffare konjunkturläget varit mer kännbart för våra två affärsområden som ligger närmare restaurang-branschen, Kungsportsgruppen och Wallmans Group. Inom dessa båda affärsområden har vi under året märkt av en viss minskning i både efterfrågan och snittintäkter, vilket tillsammans med ökade omkostnaderna ger ett resultat som ligger lägre än förväntat.

Det blir tydligt att bredden av verksamheter i koncernen är en styrka då yttre påverkan inom ett segment kan kompenseras av att andra verksamheter berörs mindre. 

Parallellt med ett fokuserat operationellt arbete driver vi inom koncernen flera utvecklingsprojekt. Under året har vi framgångsrikt lanserat vårt nya koncept Bermuda Deck Shuffle Club och inom kort är det premiär för vårt nästa aktivitetsbaserade koncept, SLiCE, båda i Malmö. Dessa satsningar harmoniserar väl med vår strategi för lönsam tillväxt och för att succesivt jämna ut vårt säsongsberoende.

Läs hela rapporten här 

Kontakter

Bilder

Länkar

Följ Moment Group

Abonnera på våra pressmeddelanden. Endast mejladress behövs och den används bara här. Du kan avanmäla dig när som helst.

Senaste pressmeddelandena från Moment Group

Prisbelönta historien om Dreamgirls blir musikal på China Teatern i Stockholm13.3.2024 09:00:00 CET | Pressmeddelande

Den hyllade musikalen om Dreamgirls kommer för första gången att sättas upp som musikal i Norden. Dreamgirls – The Musical har spelats för fulla hus på såväl Broadway som i West End samt filmatiserats 2006 med bland andra Beyoncé Knowles, Jennifer Hudson och Eddie Murphy i huvudrollerna. Dreamgirls - The Musical bjuder på en gripande resa fylld av drömmar, kärlek, vänskap och svek i regi av en av landets mest hyllade regissörer, Edward af Sillén med svensk översättning av Calle Norlén. Premiär 12 september 2024 på China Teatern i Stockholm.

I vårt pressrum kan du läsa de senaste pressmeddelandena, få tillgång till pressmaterial och hitta kontaktinformation.

Besök vårt pressrum
HiddenA line styled icon from Orion Icon Library.Eye