Region Kronoberg

Omfattande folkhälsoenkät genomförs i länet

Dela

Under februari får drygt 13 000 kronobergare från 16 år och uppåt en enkät med frågor om hälsa, levnadsvanor och livsvillkor.

Undersökningen ska ge en bild av hur befolkningen i länet mår. Resultatet blir ett underlag till helhetsbilden om kronobergarnas hälsa, ett viktigt komplement till den kunskap som finns inom till exempel vårddata.

– För att förbättra kronobergarnas förutsättningar till ett gott liv behöver vi kunskap om hur det står till med hälsan i länet. Folkhälsoenkäten mäter på ett sätt målet med allt vi gör, att invånarna mår bra och har ett gott liv. Vi har inte genomfört någon så här stor folkhälsoenkät i länet sedan 2018, så detta är ett önskvärt och välkommet underlag, säger Martin Myrskog, regiondirektör i Region Kronoberg.

Undersökningen genomfördes för första gången 2004 och är ett fortlöpande samarbetsprojekt mellan Folkhälsomyndigheten, Sveriges regioner och Statistiska centralbyrån (SCB). Undersökningen genomförts nationellt vartannat år. Regionerna har även möjlighet att delta med ett så kallat utökat urval, vilket Kronoberg gör i år.

Kontakter

Följ Region Kronoberg

Abonnera på våra pressmeddelanden. Endast mejladress behövs och den används bara här. Du kan avanmäla dig när som helst.

Senaste pressmeddelandena från Region Kronoberg

I vårt pressrum kan du läsa de senaste pressmeddelandena, få tillgång till pressmaterial och hitta kontaktinformation.

Besök vårt pressrum
HiddenA line styled icon from Orion Icon Library.Eye