Svenska kyrkan Västerås / Västerås pastorat

Mark Levengood till Mikaelikyrkan

Dela

Mark Levengood är nästa gäst i mötesserien Mikaeli möter. Nu på lördag 17 februari är han på plats i Mikaelikyrkan för ett samtal om livet och karriären, inramat av musik han fått välja själv. 

Mark Levengood
Foto: Leonard Gren

– Det känns både spännande och lite läskigt, säger Maria Agstam Häggkvist som är samtalsledare och präst i Mikaelikyrkan. Mark är själv så rutinerad som intervjuare och verkar ganska oförutsägbar i sina tankebanor.

Mark Levengood är en välkänd profil som bland mycket annat varit sommarpratare i radio, programledare för stora tv-program och i år en av deltagarna i Stjärnorna på slottet. Han har även skrivit ett flertal böcker, där den senaste, Vänskap, kom förra året.

– Överlag gillar jag Västerås, säger Mark Levengood apropå vad han ser fram mot med den här kvällen. Det bor många människor med finländskt ursprung i Västerås och de brukar vara så passionerat underbara som publik. Sen ligger Erik XIV begravd i domkyrkan och hans fru Karin ligger i Åbo domkyrka, så jag brukar hälsa till dem från varandra.

Samtalet i Mikaelikyrkan ramas in av musik som Mark själv fått önska. Den framförs live av kören EPOS och musiker.

– Musiken jag valt speglar i stor grad mitt förhållande till såväl religion som livet, säger Mark Levengood. Ett sökande och en längtan, där stunder av förtröstan varvas med en stor förvirring inför alltings mening.

– Jag tror verkligen att det blir en fin kväll, säger Maria Agstam Häggkvist. Mark är en varm människa som kombinerar djup med humor. Och musiken han valt berör själen, både den finska och den svenska.

Samtalet börjar kl 18, Café Mika har öppet från kl 16. Fri entré, men frivillig kollekt till Västerås stadsmission.

Nyckelord

Kontakter

Maria Agstam Häggkvist, präst
maria.agstam-haggkvist@svenskakyrkan.se
021-40 45 12

Bilder

Mark Levengood
Mark Levengood kommer till Mikaelikyrkan i Västerås lördag 17 februari kl 18. Foto: Leonard Gren
Ladda ned bild

Svenska kyrkan Västerås möter människor i vardag och högtid, i glädje såväl som sorg. Verksamheten är öppen för alla, oavsett tro eller tvivel.Det finns mötesplatser för alla åldrar och för många olika intressen, allt från öppen förskola och ungdomsgrupper till samtalsgrupper och körverksamhet. Kyrkan är också en naturlig del av vardagen i till exempel skolor och på sjukhuset. Fler än 80 000, cirka 60 procent av alla västeråsare tillhör Svenska kyrkan, vilket gör kyrkan till den i särklass största folkrörelsen i Västerås. Här finns 26 kyrkor och 23 begravningsplatser. https://www.svenskakyrkan.se/vasteras

Följ Svenska kyrkan Västerås / Västerås pastorat

Abonnera på våra pressmeddelanden. Endast mejladress behövs och den används bara här. Du kan avanmäla dig när som helst.

Senaste pressmeddelandena från Svenska kyrkan Västerås / Västerås pastorat

Annika Strandhäll, Farbror Grön och Ewa Fröling till Svenska kyrkan Västerås4.9.2023 14:02:00 CEST | Pressmeddelande

Nu drar höstterminen igång i kyrkorna runt om i Västerås. Bland mycket annat som händer blir det flera samtalskvällar med intressanta gäster. Bara under september kommer riksdagsledamoten Annika Strandhäll, skådespelaren Ewa Fröling, odlaren och bloggaren Johannes Wätterbäck (Farbror Grön) samt föreläsaren Frida Walter. Dessutom blir det Giddefredag med sinnesrogudstjänst tillsammans med musikpedagogen Per-Håkan Sandberg. Till alla kvällar är det fri entré.

I vårt pressrum kan du läsa de senaste pressmeddelandena, få tillgång till pressmaterial och hitta kontaktinformation.

Besök vårt pressrum
HiddenA line styled icon from Orion Icon Library.Eye