Moderaterna

Moderaterna tillsätter tre arbetsgrupper för att utveckla partiets politik

Dela

Nu tillsätter Moderaterna tre arbetsgrupper för att utveckla partiets miljö-, infrastruktur- och lokala trygghetspolitik.

Karin Enström, partisekreterare.
Karin Enström, partisekreterare.

På Moderaternas partistämma i Umeå förra året beslutades det att partiets politik ska utvecklas på tre områden: miljö, infrastruktur och lokal trygghet. Karin Enström, partisekreterare, leder utvecklingsarbetet.

– Det här arbetet är en viktig del i att Moderaterna ska ha relevant och välutvecklad politik på alla områden. Arbetsgruppernas resultat kommer att vara viktigt när vi tar fram politik för att lösa samhällsproblem, säger Karin Enström, partisekreterare.

Arbetsgruppen som ska utveckla miljöpolitiken leds av Helena Storckenfeldt, riksdagsledamot från Halland. Gruppen kommer bland annat arbeta med frågor som nyttjande av land, skog och hav med koppling till frågor om biologisk mångfald och resursutnyttjande.

Att öka den lokala tryggheten är ett viktigt led i att göra Sverige tryggare. Arbetsgruppen ska göra bland annat pröva hur polisen kan bli mer närvarande lokalt samt lämna förslag på ett lokalt trygghetsprogram i god tid för att kunna behandlas på arbetsstämman 2025. Arbetet leds av före detta rikspolischef Bengt Svenson, Söderköping.

Den tredje arbetsgruppen ska utveckla partiets politik inom strategisk infrastruktur för att stärka förutsättningarna för pendling och godsfrakt. Arbetsgruppen leds av Erik Weiman, förbundsordförande för Moderaterna i Uppsala län.

– Jag är glad och stolt att vi har samlat en bredd av erfarenheter och engagerade moderater från hela landet som ska driva det här arbetet framåt. Allas olika kompetenser kommer att vara en nyckel i arbetsgruppernas kommande arbete, säger Karin Enström.

Följande personer ingår i arbetsgrupperna:

Miljö

Helena Storckenfeldt, ordförande, Halland

Amanda Lindgren, Örebro län

Anders Josefsson, Norrbotten

Andreas Löwenhöök, Västerbotten

Jesper Skalberg Karlsson, Gotland

Kristine Hästmark, Jönköpings län

Pernilla Tornéus, Kronoberg

Stina Höök, Värmland

William Elofsson, Gävleborg

Lokalt trygghetsprogram

Bengt Svenson, ordförande, Östergötland

Alicja Kapica, Västernorrland

Caroline Willfox, Dalarna

Douglas Thor, MUF

Fredrik Kärrholm, Stockholms stad

Helena Nanne, Skåne

Hampus Magnusson, Västra Götaland

Saila Quicklund, Jämtland

Infrastruktur

Erik Weiman, ordförande, Uppsala län

Carl-Johan Sonesson, Skåne

Daniel Portnoff, Södermanland

Jenny Landernäs, Västmanland

Linda Frohm, Norrbotten

Linda Obiedzinski, MUF

Maria Stockhaus, Stockholms län

Peter Eriksson, Västra Götaland

Pär Gustav Johansson, Kalmar län

Sophia Ahlin, Blekinge

Kontakter

Om oss

Sverige ska vara möjligheternas land. Där det är din ansträngning som avgör hur långt du kan gå  – inte varifrån du kommer eller vilka föräldrar du har. Sverige ska vara ett land där klassresor är möjliga - barn ska aldrig ärva sina föräldrars problem. Tillsammans kan vi se till att Sverige får en hoppfull framtid.

Följ Moderaterna

Abonnera på våra pressmeddelanden. Endast mejladress behövs och den används bara här. Du kan avanmäla dig när som helst.

Senaste pressmeddelandena från Moderaterna

Pressinbjudan: Moderaterna presenterar vallöften om företagande och tillväxt inför Europavalet27.4.2024 09:00:00 CEST | Pressmeddelande

Måndag den 29 april presenterar Moderaternas toppkandidater Tomas Tobé och Jörgen Warborn partiets vallöften om företagande och tillväxt inför Europavalet. Att öka den ekonomiska tillväxten i Europa är en av Moderaternas högst prioriterade frågor under nästa mandatperiod i Europaparlamentet. Var: Moderaternas kansli i Göteborg, Otterhällegatan 2, Göteborg När: 29 april, klockan 10.15 Föranmälan görs till pressjour@moderaterna.se Presskontakt på plats: Carl Albinsson (se kontaktuppgifter nedan)

I vårt pressrum kan du läsa de senaste pressmeddelandena, få tillgång till pressmaterial och hitta kontaktinformation.

Besök vårt pressrum
HiddenA line styled icon from Orion Icon Library.Eye