Norrköpings kommun

Beslut om återremittering av förslag om att stänga Åby fritidsgård

Dela

Under kultur- och fritidsnämndens möte den 15 februari fattades beslut om återremittering av förslaget att stänga Åby fritidsgård.

– Vi har lyssnat på många kloka röster från civilsamhället som haft idéer och tankar som vi vill fortsätta lyssna in innan vidare beslut fattas. Vid ett möte tidigare i veckan var det tydligt att många föreningar i Åby kan tänka sig ett utökat samarbete med kommunen för att kunna hålla fritidsgården öppen. De förde fram att de tycker att kommunen gör saker i fel ordning och vi vill vara lyhörda inför för det och bordlägga ärendet en månad, säger Päivi Johansson (M), kultur- och fritidsnämndens ordförande.

Som ett första led kommer samtal med nattvandrarna och andra föreningar fortsätta omgående samtidigt som hyreskostnaden ska ses över.

– En stor del av kostnaden för fritidsgården i Åby är just lokalkostnad och det ligger nu på mitt bord som kommunstyrelsens ordförande, att se hur kultur- och fritidsnämndens del av hyreskostnaden kan minska. En idé skulle till exempel kunna vara att samutnyttja lokalen med annan verksamhet. Värt att nämna är att kultur- och fritidsnämnden fortsatt har samma effektiviseringskrav som tidigare, så ska resurser avsättas för Åby så måste de tas någon annanstans ifrån, säger Sophia Jarl (M), kommunstyrelsens ordförande.

Kontakt:
Päivi Johansson (M)
Titel: ordförande kultur- och fritidsnämnden
Telefon: 0724-64 00 88

Sophia Jarl (M)
Titel:  kommunstyrelsens ordförande
Telefon: 0725-83 69 66

Norrköpings kommun har omkring 145 000 invånare, varav cirka 68 000 är förvärvsarbetande. I kommunen finns drygt 13 000 företag i starka branscher som pappersindustri, transport och logistik, energi, visualisering och medieteknik samt besöksnäring. Med drygt 11 000 anställda är Norrköpings kommun den största arbetsgivaren i Norrköping. Under mandatperioden 2022-2026 styrs Norrköpings kommun av borgerlig samverkan, som består av M, KD och L.

Följ Norrköpings kommun

Abonnera på våra pressmeddelanden. Endast mejladress behövs och den används bara här. Du kan avanmäla dig när som helst.

Senaste pressmeddelandena från Norrköpings kommun

I vårt pressrum kan du läsa de senaste pressmeddelandena, få tillgång till pressmaterial och hitta kontaktinformation.

Besök vårt pressrum
HiddenA line styled icon from Orion Icon Library.Eye