Hallstahammars kommun

Ny näringslivsstrategi antagen av Hallstahammars kommun

Dela

Nu har Kommunfullmäktige i Hallstahammar antagit näringslivsstrategi 2031. Strategin har tagits fram av kommunens förvaltningar i nära samverkan med det lokala näringslivet och de förtroendevalda. Målet med näringslivsstrategin är att bidra till att Hallstahammar är en attraktiv kommun för näringsidkare, där det både finns goda förutsättningar för existerande företag att växa och utvecklas och för nya företag att etablera sig i kommunen.

Ny näringslivsstrategi antagen i Hallstahammars kommun
Ny näringslivsstrategi antagen i Hallstahammars kommun

Ett positivt företagsklimat är en förutsättning för att det lokala näringslivet ska fortsätta välja Hallstahammar som bas för etablering, expansion och ökad tillväxt. Faktorer som spelar stor roll är den service som kommunen erbjuder och de attityder som finns kring näringslivet.
I Hallstahammar ska det vara enkelt att starta, driva och utveckla företag.

Ett bra företagsklimat gör att företag väljer att stanna kvar i Hallstahammar samt attraherar nya företag att etablera sig här. Företagen är oerhört viktiga för kommunens attraktivitet då de står för en mycket stor del av den service och det utbud som finns på orten, samt skapar viktiga arbetstillfällen som bidrar till många människors försörjning.

Näringslivsstrategin för Hallstahammar kommun har valt ut fem fokusområden som har en direkt koppling till Kommunfullmäktiges mål som är antagna för mandatperioden 2023–2025. För att främja en miljö som stimulerar innovation och utveckling ska strategin vara en integrerad del inom samtliga områden. 

  • Kompetensförsörjning
  • Livskvalitet/ Attraktivitet
  • Markberedskap och fysisk planering
  • Infrastruktur och tillgänglighet
  • Näringslivsservice

- Målen har valts ut mot bakgrund av att de har stor betydelse för såväl näringslivet som för kommunen som helhet. Näringsliv, kommunala verksamheter, invånare och lokalsamhället drar alla nytta av att Hallstahammar erbjuder en hög livskvalitet och att det finns en möjlighet för företag att säkra sin kompetensförsörjning i närområdet. Infrastruktur är viktigt både för våra invånare men också för dem som pendlar in till Hallstahammar för att arbeta här, förklarar Madeleine Ahlqvist, näringslivschef Hallstahammars kommun.

Hallstahammar arbetar sedan flera år med näringslivsservice. Det innebär bland annat ett systematiskt arbete för att förenkla kommunens processer ur ett näringslivsperspektiv, öka kunskap och förståelse för företagande och att alltid erbjuda ett lösningsorienterat förhållningsätt med hög rättssäkerhet och effektivitet i varje möte.

Läs gärna hela strategin på www.hallstahammar.se

För mer information, kontakta Madeleine Ahlqvist, näringslivschef, Hallstahammars kommun, 0220-246 60 eller madeleine.ahlqvist@hallstahammar.se

Kontakter

Madeleine Ahlqvist, näringslivschef, Hallstahammars kommun, 0220-246 60 eller madeleine.ahlqvist@hallstahammar.se

Hallstahammars kommun

Vår vision är att vara en kommun där allt är enkelt och nära, där nytänkande och kreativitet är självklart. Vi visar ansvar och engagemang för att kunna skapa ett bättre samhälle och miljö för kommande generationer. I Hallstahammar hittar du det goda livet i storstadens närhet, oavsett om du bor här, driver företag, arbetar i kommunen eller bara är här på tillfälligt besök.

För dig som vill besöka Hallstahammar hälsar vi dig varmt välkommen till en plats där du kan uppleva historia från Gustav Vasa till industrisamhälle samtidigt som upplevelser och aktiviteter alltid är nära för alla åldrar. 

Följ Hallstahammars kommun

Abonnera på våra pressmeddelanden. Endast mejladress behövs och den används bara här. Du kan avanmäla dig när som helst.

Senaste pressmeddelandena från Hallstahammars kommun

Årets vinnare i Guldyran i Hallstahammar19.4.2024 08:45:00 CEST | Pressmeddelande

Varje år hyllas företag och medarbetare som utmärkt sig positivt i Hallstahammars kommun vid den årliga Guldyran. Guldyran är ett samarbete mellan Vi i Hallsta och Hallstahammars kommun för att lyfta fram och hylla företag och medarbetare som utmärkt sig i olika kategorier under året. Många av kommunens företag var närvarande vid årets Guldyra som ägde rum igår, den 18 april på Åsby Hotell och konferens i Hallstahammar.. Hallstahammars kommun och Vi i Hallsta gratulerar alla nominerade och vinnare!

Alla kan behöva en ny kompis!19.2.2024 08:18:35 CET | Pressmeddelande

Alla kan behöva en ny kompis! Inom LSS-verksamheten finns det ofta ett stort behov av nya kontaktpersoner till personer som har någon form av funktionsnedsättning. Ett nytt recept som verkar ge goda resultat är Hallstahammars kommuns rekryteringskampanj "Bli någons kompis" som gett åtta intresseanmälningar till att bli nya kontaktpersoner. Kampanjen har gett gensvar runtom i kommunen och har även uppmärksammats av Myndigheten för delaktighet.

I vårt pressrum kan du läsa de senaste pressmeddelandena, få tillgång till pressmaterial och hitta kontaktinformation.

Besök vårt pressrum
HiddenA line styled icon from Orion Icon Library.Eye