Region Kronoberg

Parkeringshuset på Centrallasarettet Växjö stängs

Dela

Från och med den 15 mars kommer parkeringshuset på Centrallasarettet Växjö att hålla stängt. Det är en säkerhetsåtgärd då svagheter i konstruktionen upptäckts och behöver utredas.

Region Kronoberg uppmanar besökare till sjukhusområdet att använda andra färdmedel än bil.

Från och med den 15 mars hänvisas bilburna patienter till parkeringshuset med infart från Trädgårdsgatan (se karta nedan). Det parkeringshuset har färre parkeringsplatser och ligger längre från entrén så patienter behöver vara ute i god tid före sitt besök.

– Vi förstår att detta drabbar både patienter, besökare och personal, och det är beklagligt, men vi kan inte riskera säkerheten. Nu ska vi se över hur vi får till så bra parkeringsalternativ som möjligt, säger Patrik Hjelm, fastighetschef Region Kronoberg.

Region Kronoberg har anlitat en rådgivande fackman för att noga undersöka identifierade brister och ge ett utlåtande om tillståndet med möjliga orsaker. Fortsatta utredningar kommer att genomföras. Det finns ingen prognos för när parkeringshuset öppnas igen.

null

Kontakter

Bilder

Följ Region Kronoberg

Abonnera på våra pressmeddelanden. Endast mejladress behövs och den används bara här. Du kan avanmäla dig när som helst.

Senaste pressmeddelandena från Region Kronoberg

Obesitaspatienter erbjuds nytt behandlingsupplägg22.7.2024 10:03:53 CEST | Pressmeddelande

Mer än hälften av Sveriges befolkning lider av övervikt eller obesitas. Obesitas, det vill säga BMI över 30, ökar risken för flera allvarliga hälsotillstånd och många av dessa personer passerar både primärvården och sjukhusvården. På Primärvårdens hälsoenhet arbetar man med obesitaspatienter med BMI 30-35 och erbjuder sedan årsskiftet en ny behandling med fokus på att nå både snabba och långsiktiga resultat.

I vårt pressrum kan du läsa de senaste pressmeddelandena, få tillgång till pressmaterial och hitta kontaktinformation.

Besök vårt pressrum
HiddenA line styled icon from Orion Icon Library.Eye