Västtrafik

Elbussar och förändrad trafik i Kungälv

Dela

I juni i sker flera förändringar av kollektivtrafiken i Kungälvs kommun. Det innebär bland annat elbussar på flera linjer, förändrade linjedragningar och nya linjenummer. 

I juni sker flera förändringar i kollektivtrafiken i Kungälv. Bland annat får flera linjer elbussar.
I juni sker flera förändringar i kollektivtrafiken i Kungälv. Bland annat får flera linjer elbussar. Foto: Eddie Löthman

Förändringarna i trafiken börjar gälla vid tidtabellsskiftet den 17 juni. Det sker i samband med att ett nytt trafikavtal träder i kraft, då en större utvärdering av trafiken har gjorts

– Vi har nu tittat på hur stort resandet är i Kungälv samt vilka behov som finns och därefter anpassat hur trafiken kör. Det innebär bland annat fler turer på vissa linjer i högtrafik och förändrade linjesträckningar för vissa linjer, säger Magnus Hagård, utvecklingsledare på Västtrafik.

Förändringar på ett tiotal linjer

Totalt är det ett tiotal linjer som få förändringar. Här är ett urval av nyheterna i Kungälvs busstrafik:

  • Linje 1, 2 och 3 får elbussar, som en del i Västtrafiks större arbete att elektrifiera all stadstrafik. Vissa av linjerna får även förändrad turtäthet och körväg. Bland annat får linje 1 fler turer i rusningstid på vardagar.
  • Marstrand Express ersätts av nya linjen 302 och slutar köra in till Göteborg. För resor in mot Göteborg kan resenärer ta tåg i Ytterby eller övrig expressbusstrafik från Kungälv resecentrum.
  • Linje 308 får en ny linjesträckning och tydliggörs som huvudlinje mellan Diseröd och Kungälv. Sträckan mellan Diseröd och Kareby ersätts med nya linje 307.

Samtliga förändringar och mer information finns på Västtrafiks hemsida.

Inför tidtabellsskiftet ombeds resenärer söka sin resa på Västtrafiks hemsida eller i appen Västtrafik ToGo.

Kontakter

Västtrafiks presstjänst

Presstjänsten svarar på medias frågor om kollektivtrafiken i Västsverige.
Maila eller ring oss så hjälper vi dig.

Tel:0771-41 43 99press@vasttrafik.se

Bilder

Magnus Hagård, utvecklingsledare. Foto: Eddie Löthman
Magnus Hagård, utvecklingsledare. Foto: Eddie Löthman
Ladda ned bild

Kollektivtrafiken bygger på en evigt modern idé. Genom att resa tillsammans minskar vi köer, reducerar utsläpp och sänker halter av skadliga partiklar i luften. Vi bidrar också till ett mer rättvist samhälle och stärker människors hälsa genom ökad vardagsmotion. Västtrafik ägs av Västra Götalandsregionen och ansvarar för kollektivtrafiken i regionen. Varje dag reser hundratusentals personer med oss. Det är för dem vi finns till.

Följ Västtrafik

Abonnera på våra pressmeddelanden. Endast mejladress behövs och den används bara här. Du kan avanmäla dig när som helst.

Senaste pressmeddelandena från Västtrafik

I vårt pressrum kan du läsa de senaste pressmeddelandena, få tillgång till pressmaterial och hitta kontaktinformation.

Besök vårt pressrum
HiddenA line styled icon from Orion Icon Library.Eye