Hyresgästföreningen Region Norrland

Piteå kommun vill höja hyrorna med 12,9 procent

Dela

Piteå kommun har nu presenterat sina krav på hyreshöjning för 2024. En höjning med 12,9 procent från 1 maj är inte rimligt, menar Hyresgästföreningen.

Johannah Malmin, förhandlare
Johannah Malmin, förhandlare Foto: Model House

Hyresgästerna är mycket hårt pressade av ett år av levnadskostnadskris och höga hyreshöjningar, många hyresgäster har under lång tid haft svårt att få sin hushållsbudget att gå ihop.

- Det ekonomiska läget är fortfarande riktigt kämpigt, inte minst för hushållen, och bördan måste fördelas. Att hyresgästerna ska ta hela notan när kostnaderna går upp är inte rimligt, säger Hyresgästföreningens förhandlare Johannah Malmin. 


För mer information:
Johannah Malmin, förhandlare, 010-459 18 03

Kontakter

Bilder

Johannah Malmin, förhandlare
Johannah Malmin, förhandlare
Ladda ned bild

Hyresgästföreningen är en demokratisk medlemsorganisation för dagens och morgondagens hyresgäster. Vi är partipolitiskt obundna och har över en halv miljon hushåll som medlemmar. Det gör oss till en av Sveriges största folkrörelser och den främsta företrädaren för hyresgästerna. Vårt uppdrag är allas rätt till en god bostad till rimlig kostnad. Dessutom ska alla hyresgäster garanteras ett boende med trygghet, inflytande och gemenskap.

Följ Hyresgästföreningen Region Norrland

Abonnera på våra pressmeddelanden. Endast mejladress behövs och den används bara här. Du kan avanmäla dig när som helst.

Senaste pressmeddelandena från Hyresgästföreningen Region Norrland

I vårt pressrum kan du läsa de senaste pressmeddelandena, få tillgång till pressmaterial och hitta kontaktinformation.

Besök vårt pressrum
HiddenA line styled icon from Orion Icon Library.Eye