Jönköpings kommun

Två parkeringsappar blir tillfälligt en i Jönköpings kommun

Dela

Från och med 4 mars 2024 kommer Jönköpings kommun tillfälligt enbart att erbjuda en betalningstjänst för parkering i mobiltelefonen – Epark. Det beror på en utdragen upphandlingsprocess där ärendet överklagats till förvaltningsrätten.

Foto: Johnér Bildbyrå

- Det är en tråkig situation vi har hamnat i. För oss är det viktigt att kunna erbjuda flera alternativ och därför hoppas kommunen på en snabb rättsprocess. När vi väl fått det klart så kan vi jobba vidare och målsättningen är att ha ytterligare en leverantör på plats inom snar framtid, säger Per Olsson, tf verksamhetschef parkering på Jönköpings kommun.

Tidigare har det gått att parkera i kommunen och betala med både mobiltjänsterna Epark och Easypark. Jönköpings kommun har dock efter noggrant övervägande valt att inte förlänga avtalet med Easypark, vilket gör att det endast kommer att vara Epark som erbjuds under en begränsad period.

- Syftet med att ha två olika mobiltjänster för parkering är att öka flexibiliteten för invånare och besökare, säger Per Olsson.

Den kommer fortfarande fungera att använda betalkort som tidigare. De kommunala bolagens parkeringar kommer inte att påverkas.

jonkoping.se finns mer information om parkering och de parkeringszoner som detta berör.

https://www.jonkoping.se/trafik--stadsplanering/parkering/parkeringar-i-jonkoping-huskvarna-och-granna

Nyckelord

Kontakter

Per Olsson
Tf verksamhetschef parkering
Tel: 036-105656
per.olsson1@jonkoping.se

Jönköpings kommun

I Jönköpings kommun arbetar omkring 13 000 medarbetare för att ge våra drygt 145 000 invånare välfärd och service av hög kvalitet. Läs mer om våra verksamheter på kommunens webbplats.

Följ Jönköpings kommun

Abonnera på våra pressmeddelanden. Endast mejladress behövs och den används bara här. Du kan avanmäla dig när som helst.

Senaste pressmeddelandena från Jönköpings kommun

I vårt pressrum kan du läsa de senaste pressmeddelandena, få tillgång till pressmaterial och hitta kontaktinformation.

Besök vårt pressrum
HiddenA line styled icon from Orion Icon Library.Eye