Jönköpings kommun

Konst för besökarens sinnen i Jönköpings nya badhus

Dela

När Jönköpings kommun bygger nytt badhus på Rosenlund blir konsten en stor och viktig del. Konsten får i uppdrag att bland annat att ge besökaren intryck för sinnen så som: syn, känsel, hörsel och lukt.

Barn i bassäng.
Inriktningen för konsten i badet är att den ge en aha-upplevelse för besökaren samtidigt som den ska hjälpa besökaren att hitta lugn och harmoni.

Under sommaren söker kommunen konstnärer till de konstnärliga gestaltningarna i det kommande badhuset på Rosenlund. Med enprocentregeln, som innebär att en procent av budgeten vid ny-, om- och tillbyggnation ska investeras i konstnärlig gestaltning, kan konsten bidra till det nya badets identitet.

Det är spännande att se hur vi nu går in i nästa etapp i arbetet med konsten till det nya badet. Vi arbetade med konstnärlig kompetens tidigt i processen och nu söker vi konstnärer som kan ta arbetet vidare och realisera de höga ambitionerna som kommunen har i sitt arbete med konst i våra offentliga rum, säger Filip Zezovski Lind, avdelningschef kultur- och bibliotek, Jönköpings kommun.

Inriktningenonsten i badet är att den ge en aha-upplevelse för besökaren samtidigt som den ska hjälpa besökaren att hitta lugn och harmoni. Uppdraget är i tydlig samverkan mellan arkitektur och konst. Konstens uppdrag i badhuset är att ge intryck för olika sinnen som: syn, känsel, hörsel och lukt. Förutom gestaltningsuppdrag inne i badet ska fasaden få en konstnärlig gestaltning.

Sista dag för att delta i upphandlingen är den 19 augusti och innan året är slut ska tilldelningsbeslut tas om vilka konstnärer som får börja skissa.

Nyckelord

Kontakter

Joel Albinsson, konstintendent, Jönköpings kommun
Tfn 036-10 61 50
E-post: joel.albinsson@jonkoping.se

Filip Zezovski Lind, kultur- och bibliotekschef, Jönköpings kommun
Tfn 036-10 66 95
E-post: filip.zezovski-lind@jonkoping.se

Dokument

Jönköpings kommun

I Jönköpings kommun arbetar omkring 13 000 medarbetare för att ge våra drygt 146 000 invånare välfärd och service av hög kvalitet. Läs mer om våra verksamheter på kommunens webbplats.

Följ Jönköpings kommun

Abonnera på våra pressmeddelanden. Endast mejladress behövs och den används bara här. Du kan avanmäla dig när som helst.

Senaste pressmeddelandena från Jönköpings kommun

I vårt pressrum kan du läsa de senaste pressmeddelandena, få tillgång till pressmaterial och hitta kontaktinformation.

Besök vårt pressrum
HiddenA line styled icon from Orion Icon Library.Eye