Jönköpings kommun

Stora byggprojekt kan bli klara i tid – trots konkurs

Dela

Arbetet med att få återuppta bygget av Sanda högstadium och Djupadalsskolan fortsätter efter att Gärahovs Bygg gick i konkurs tidigare under våren. Jönköpings kommun hoppas få klart med en ny entreprenör i närtid för Sanda högstadium.

Foto: Jönköpings kommun

-Det har varit ett rätt stort intresse kring att ta över entreprenaderna efter konkursen och vi är hoppfulla om att kunna slutföra projekten med så lite förseningar som möjligt, säger Mattias Stein, verksamhetschef på fastighetsavdelningen i Jönköpings kommun.

Bygget av Sanda högstadium är prioriterat av kommunen eftersom utbildningsförvaltningens planering av skolverksamheten hänger på att bygget blir klart i tid.

-En entreprenör för Sanda hoppas vi finns på plats nu under sommaren och en ny upphandling för Djupadalsskolan kommer att göras efter semestrarna, säger Mattias Stein.

Även kommunalrådet Mona Forsberg (S), som ansvarar för stadsbyggnadsfrågor, ser hoppfullt på en lösning i närtid.

-Tekniska kontoret har arbetat intensivt med frågan. Konkursen kom väldigt oväntat och det har varit många frågor som behövts redas ut. Det är viktigt att projekten blir klara i tid och håller en hög kvalitet samt skapar förutsättningar till utbildning för våra barn, säger hon.

Sanda högstadium beräknas stå färdig till höstterminen 2025 och Djupdalsskolan ska preliminärt vara färdigbyggd senare under hösten 2025.

Nyckelord

Kontakter

Mattias Stein
Verksamhetschef på fastighetsavdelningen
Tel: 036-10 55 30
mattias.stein@jonkoping.se

Jönköpings kommun

I Jönköpings kommun arbetar omkring 13 000 medarbetare för att ge våra drygt 146 000 invånare välfärd och service av hög kvalitet. Läs mer om våra verksamheter på kommunens webbplats.

Följ Jönköpings kommun

Abonnera på våra pressmeddelanden. Endast mejladress behövs och den används bara här. Du kan avanmäla dig när som helst.

Senaste pressmeddelandena från Jönköpings kommun

I vårt pressrum kan du läsa de senaste pressmeddelandena, få tillgång till pressmaterial och hitta kontaktinformation.

Besök vårt pressrum
HiddenA line styled icon from Orion Icon Library.Eye