BranäsgruppenBranäsgruppen

Sara Hector berättar om sitt engagemang för ALS-forskningen

Dela

Med en OS-guldmedalj och flera världscuptitlar under bältet, är Sara Hector inte bara en av Sveriges mest framstående alpina stjärnor utan också en engagerad förespråkare för ALS-forskningen. Den 6 april går Hector ALS Challenge av stapel – en välgörenhetstävling där målet är att "fight ALS with joy."

Sara Hector från förra årets Hector ALS Challenge
Sara Hector från förra årets Hector ALS Challenge

I sju år har Sara Hectors mamma kämpat mot ALS. Saras personliga relation till sjukdomen ledde till att hon 2019 valde att starta Hector ALS Challenge, en parallelslalomtävling som syftar till att stödja forskningen kring sjukdomen.

I en intervju med Carina Bergfeldt delar Hector med sig av den tuffa perioden kring hennes mammas sjukdom och betonar hur det har gett henne perspektiv på livet.

– Det är väldigt sorligt. Mamma är en stor inspiration till mig och är väldigt duktig på att fokusera på vad man kan göra när saker går dåligt, något jag verkligen tagit med mig, säger Sara Hector i programmet.

Med Hector ALS Challenge vill Sara fira kroppens styrka och kämpa för att ge hopp till dem som lever med ALS.

– Tävlingen för mig är ett av de tillfällen på året då skidglädje, passion, tävlingsdjävul och samhällsengagemang möts och ALS, som den otroligt hemska sjukdom som den är, bekämpas med glädje. Det är en skidfest för alla skidåkare och dessutom för de som inte åker skidor också. Personligen för mig är det en dröm att se att jag kan påverka situationen för de som har ALS och det gör mig varm i hjärtat att det redan har resulterat i bidrag till den framgångsrika forskning som bedrivs i Sverige, berättar Sara.

Efter framgången förra året, där över 300 000 kronor samlades in till ALS-forskningen, är Sara Hector redo att överträffa sig själv och göra årets Hector ALS Challenge ännu större. Evenemanget, som kombinerar skidglädje med insamling till ALS-forskningen, har vuxit till att bli en årlig folkfest i Kungsberget och kommer i år att vara en höjdpunkt som avslutar påskveckan.

Om Hector ALS Challenge: Hector ALS Challenge är en årlig välgörenhetsutmaning som syftar till att samla in medel till forskningen om ALS. Genom evenemanget fokuseras på skidglädje där deltagarna har möjlighet att utmana alpinstjärnan Sara Hector i parallellslalom, och alla intäkter går oavkortat till ALS-forskningen. Besök sarahector.com/hector-als-challenge/.

Nyckelord

Kontakter

Bilder

Länkar

Följ Branäsgruppen

Abonnera på våra pressmeddelanden. Endast mejladress behövs och den används bara här. Du kan avanmäla dig när som helst.

Senaste pressmeddelandena från Branäsgruppen

I vårt pressrum kan du läsa de senaste pressmeddelandena, få tillgång till pressmaterial och hitta kontaktinformation.

Besök vårt pressrum
HiddenA line styled icon from Orion Icon Library.Eye