Patent- och registreringsverket

Markant ökning av varumärkesansökningar i Västmanland

Dela

Antalet varumärkesansökningar i Västmanland till PRV ökade med nästan 12 procent under 2023 jämfört med året innan.

Patrik Rönnkvist avdelningschef på Patent och Registreringsverket, PRV
Patrik Rönnkvist avdelningschef på Patent och Registreringsverket, PRV

- Det är glädjande att det har skett en ökning i antalet varumärkesansökningar. Det visar att det finns en stark företagaranda i Västmanland och att många har förstått vikten av att ta hand om sina immateriella tillgångar, säger Patrik Rönnkvist avdelningschef på Patent och Registreringsverket, PRV.

Utvecklingen i Västmanland går i motsatt riktning jämfört med riket som helhet. Antalet varumärkesansökningar i Sverige minskade med drygt fyra procent under 2023.

- Vi vet att företag som vårdar sin immaterialrätt, som kan vara alltifrån affärsidé till logotype och domännamn, har bättre avkastning, högre löner och personal med högre kompetens jämfört med företag som inte tar hand om sina immateriella tillgångar, förklarar Patrik Rönnkvist vidare.

Nyckelord

Kontakter

Följ Patent- och registreringsverket

Abonnera på våra pressmeddelanden. Endast mejladress behövs och den används bara här. Du kan avanmäla dig när som helst.

Senaste pressmeddelandena från Patent- och registreringsverket

Greentech på riktigt! Seminarium om hållbar utveckling och immateriella tillgångar16.4.2024 14:22:21 CEST | Pressinbjudan

Stora globala utmaningar gör att ny teknik och innovation blir allt viktigare i vår strävan efter en hållbar framtid. Välkommen till ett seminarium där experter och företag som ligger långt fram i den gröna teknikutvecklingen delar med sig av sina erfarenheter. Deltar gör även UD som berättar om Sveriges strategi för utrikeshandel, investeringar och globala konkurrenskraft.

I vårt pressrum kan du läsa de senaste pressmeddelandena, få tillgång till pressmaterial och hitta kontaktinformation.

Besök vårt pressrum
HiddenA line styled icon from Orion Icon Library.Eye