Patent- och registreringsverket

Antalet registrerade varumärken ökade i Stockholm

Dela

Antalet varumärkesansökningar i Stockholm till PRV ökade under 2023.  Till skillnad från Sverige som helhet samt Västra Götaland och Skåne.

Patrik Rönnkvist avdelningschef på Patent och Registreringsverket, PRV
Patrik Rönnkvist avdelningschef på Patent och Registreringsverket, PRV

Under året inkom 2 580 varumärkesansökningar, jämfört med 2 563 år 2022.

- Det är glädjande att det har skett en ökning i antalet varumärkesansökningar i Stockholms län. Det visar att många förstår vikten av att ta hand om sina immateriella tillgångar, säger Patrik Rönnkvist avdelningschef på Patent och Registreringsverket, PRV.

Utvecklingen i Stockholm går i motsatt riktning jämfört med riket som helhet. Antalet varumärkesansökningar i Sverige minskade med knappt 4,2 procent under 2023. Antalet ansökningar i Västra Götaland minskade med 4,4 procent, och i Skåne var minskningen hela 10 procent.

- Vi vet att företag som vårdar sin immaterialrätt, som kan vara alltifrån affärsidé till logotype och domännamn, har bättre avkastning, högre löner och personal med högre kompetens jämfört med företag som inte tar hand om sina immateriella tillgångar, förklarar Patrik Rönnkvist vidare.

Kontakter

Följ Patent- och registreringsverket

Abonnera på våra pressmeddelanden. Endast mejladress behövs och den används bara här. Du kan avanmäla dig när som helst.

Senaste pressmeddelandena från Patent- och registreringsverket

Greentech på riktigt! Seminarium om hållbar utveckling och immateriella tillgångar16.4.2024 14:22:21 CEST | Pressinbjudan

Stora globala utmaningar gör att ny teknik och innovation blir allt viktigare i vår strävan efter en hållbar framtid. Välkommen till ett seminarium där experter och företag som ligger långt fram i den gröna teknikutvecklingen delar med sig av sina erfarenheter. Deltar gör även UD som berättar om Sveriges strategi för utrikeshandel, investeringar och globala konkurrenskraft.

I vårt pressrum kan du läsa de senaste pressmeddelandena, få tillgång till pressmaterial och hitta kontaktinformation.

Besök vårt pressrum
HiddenA line styled icon from Orion Icon Library.Eye