Stiftelsen Skansen

Skansen prisas av stockholmarna för starkaste varumärke och trivsammaste miljön 2024

Dela

Stiftelsen Skansen har utsetts till årets ”starkaste varumärke” och "trivsammaste miljön" i Evimetrix årliga undersökning av stockholmarnas favoritmuseum. Dessutom prisas man för sitt arbete med barnperspektivet. Utmärkelser ges till de museer som stockholmarna själva uppskattar mest.

Gäster i Järnhandlarbostaden på Skansen.
Gäster i Järnhandlarbostaden på Skansen. Anna Hugosson / Skansen

– Det är så roligt att stockholmarna gillar Skansen! Gästens upplevelse är central och detta ger oss ännu mer härlig energi att fortsätta utvecklas. Vi vill vara stockholmarnas trädgård och en plats som är självklar att besöka, om och om igen, säger Yvonne Nordlind, försäljnings- marknads- och kommunikationschef på Skansen. 

Utöver förstaplats för "starkaste varumärke" (Nöjd Kund Index vägt mot kännedom) och "trivsammaste miljön" fick Skansen ta emot tredjepris för "barnperspektivet". Det är andra året i rad som Skansen prisas för starkaste varumärke. 

Under 2023 besöktes Skansen av 1 411 709 gäster. Det gjorde Skansen till Sveriges mest välbesökta museum enligt en rapport från Sveriges museer. Skansens vision är att vara ledstjärna för lärande och inspirerande upplevelser av natur och kultur i Sverige – för historien, samtiden och framtiden. På Djurgården, i centrala Stockholm, erbjuder vi en djurpark, ett friluftsmuseum, en trädgård, en plats för firande av traditioner och högtider samt en engagerande, inspirerande samlingsplats som välkomnar alla. Varje dag, året om. 

Om undersökningen 

Evimetrix arbetar med kund-, kvalitets-, varumärkes- och medarbetarundersökningar i flera branscher och sektorer. Enkätundersökningen genomfördes i början av 2024 och resultatet baseras på cirka 1 500 respondenters rangordning av 41 museer i nio kategorier. Mätningen täcker in allmänhet, över 18 år som är bosatta i Stockholms län.

Nyckelord

Kontakter

Bilder

Gäster i Järnhandlarbostaden på Skansen.
Gäster i Järnhandlarbostaden på Skansen.
Ladda ned bild
Utsikt över Skansen
Utsikt över Skansen.
Ladda ned bild

Länkar

Om Skansen

Mitt på den gröna ön Djurgården i Stockholm finns Skansen. En plats som levandegör upplevelser av natur och kultur – nu, då och i framtiden. Stiftelsen Skansen är världens äldsta friluftsmuseum, grundat 1891 av Artur Hazelius, och varje år kommer cirka 1,4 miljoner gäster till oss.

Följ Stiftelsen Skansen

Abonnera på våra pressmeddelanden. Endast mejladress behövs och den används bara här. Du kan avanmäla dig när som helst.

Senaste pressmeddelandena från Stiftelsen Skansen

Två helger av historisk inspiration och samtida kunskap under Skansens Trädgårdsdagar2.5.2024 14:59:23 CEST | Pressmeddelande

För tredje året i rad bjuder Skansen in till Trädgårdsdagarna, en härlig upplevelse för trädgårdsentusiaster i alla åldrar – från möten med trädgårdsmästare och blomsterutställning i anrika Skogaholms herrgård till kurser, trädgårdsmarknad och naturpyssel. Den 18–19 maj och den 25–26 maj fylls Stockholms mest historietäta park med inspiration och kunskap inför den stundande trädgårdssäsongen.

I vårt pressrum kan du läsa de senaste pressmeddelandena, få tillgång till pressmaterial och hitta kontaktinformation.

Besök vårt pressrum
HiddenA line styled icon from Orion Icon Library.Eye