Norrköpings kommun

Gångvägar längs Motala ström stängs av på grund av höga vattenflöden

Dela

Med anledning av det höga vattenflödet i Motala ström stänger Norrköpings kommun av gångstråken mellan Dragsbron och riksvägen. Avstängningarna gäller från och med fredag den 23 februari.

Den 16 februari utfärdade SMHI en orange varning för höga vattenflöden i Motala ström. Snabb snösmältning och återkommande regn har därefter ökat risken för översvämning på flera platser i Norrköping. Räddningstjänsten Östra Götaland bedömer att de kraftiga vattenflödena i Motala ström kan komma att försvåra eventuella räddningsinsatser. Som en försiktighetsåtgärd väljer därför Norrköpings kommun att stänga av gångvägarna mellan Dragsbron och Riksvägen med omedelbar verkan. Runt om gångstråken har grindgaller med varningsskyltar satts upp där allmänheten avråds röra sig i närheten av vattnet, och att vara extra uppmärksamma på förändringar kring sjöar och vattendrag.

Norrköpings kommun arbetar aktivt med händelseutvecklingen i nära samverkan med bland andra Länsstyrelsen Östergötland, representanter från länets övriga kommuner, SMHI, Tekniska verken, Holmen, Räddningstjänsten Östra Götaland, Försvarsmakten och Trafikverket.

Kommande väderförhållanden avgör den fortsatta händelseutvecklingen och om fler gångvägar kommer behöva stängas av.

Kontakt:
Olof Carlsson
Titel: Avdelningschef drift och underhåll, samhällsbyggnadskontoret
Telefon: 0730-20 17  64

_________________________________________________________________
Avsändare:  Helena Jalkner, pressansvarig
Telefon: 0725-97 09 00

Norrköpings kommun har omkring 145 000 invånare, varav cirka 68 000 är förvärvsarbetande. I kommunen finns drygt 13 000 företag i starka branscher som pappersindustri, transport och logistik, energi, visualisering och medieteknik samt besöksnäring. Med drygt 11 000 anställda är Norrköpings kommun den största arbetsgivaren i Norrköping. Under mandatperioden 2022-2026 styrs Norrköpings kommun av borgerlig samverkan, som består av M, KD och L.

Följ Norrköpings kommun

Abonnera på våra pressmeddelanden. Endast mejladress behövs och den används bara här. Du kan avanmäla dig när som helst.

Senaste pressmeddelandena från Norrköpings kommun

I vårt pressrum kan du läsa de senaste pressmeddelandena, få tillgång till pressmaterial och hitta kontaktinformation.

Besök vårt pressrum
HiddenA line styled icon from Orion Icon Library.Eye