Svenska Bandyförbundet

Klart för slutspel i Elitserien Dam - så spelas det

Dela

Under lördagen spelades den sista grundserieomgången av Elitserien Dam och nu står det klart hur slutspelet kommer att se ut på vägen fram mot Bandyfinalen i Västerås.

Romus Ramström

Sedan tidigare stod det klart att Villa Lidköping BK vunnit grundserien i Elitserien Dam, men under lördagen avslutades seriespelet officiellt, vilket gör oss redo att ta oss an ett spännande slutspel i jakten på de två platserna till Bandyfinalen i ABB Arena Syd, Västerås, lördagen den 16 mars.

Slutspelsvalen är genomförda och seriesegrande Villa Lidköping fick inleda med att välja huruvida de ville ha tredjeplacerade Sandvikens AIK eller fjärdeplacerade Skirö AIK på sin halva av slutspelsträdet. Valet föll på småländskorna från Vetlanda. Ett val som innebär att tabelltvåa Västerås SK får med sig Sandvikens AIK i slutspelsgrupp B.

Därefter fick Villa välja kvartsfinalmotståndare först och där föll valet på sjätteplacerade Mölndal Bandy. VSK var näst på tur att välja och deras val föll på nykomlingarna IFK Rättvik, som tagit sig till slutspel redan under sin första säsong i Elitserien.

Tabelltrean SAIK valde därefter att möta tabellåttan KS Bandy i sin kvartsfinal innan det stod klart att den fjärde och sista kvartsfinalen kommer att spelas mellan Skirö AIK och Uppsala BoIS.

Grupp A:

Villa – Mölndal Bandy

Skirö – Uppsala BoIS

Grupp B:

Västerås – IFK Rättvik

Sandviken – KS Bandy

De högst raknade lagen inleder kvartsfinalspelet på bortaplan onsdagen den 28 februari och spelar därefter på hemmaplan lördagen den 2 mars och, vid behov, söndagen den 3 mars. Även semifinalerna spelas, mellan de båda vinnarna i respektive slutspelsgrupp, enligt samma princip men då med datumen 6, 9 och 10 mars.

Bandyfinalen spelas i ABB Arena Syd, Västerås, lördagen den 16 mars och du kan redan nu säkra dina biljetter här >>

Lär om alla slutspel och kvalspel på svenskbandy.se >>

Kontakter

Om Svensk bandy

Svenska Bandyförbundet är ett oberoende specialförbund inom Riksidrottsförbundet och har till uppgift att främja och administrera den organiserade bandyn i Sverige, och att företräda den internationellt. Svensk bandy har 53 000 aktiva i 157 föreningar. Svensk bandy är förebilder på den internationella spelplanen - vi har sex landslag varav fem är regerande världsmästare. Nya stjärnor tänds varje dag, samtidigt som alla är välkomna inom svensk bandy.

Förbundet är en politiskt och religiöst oberoende allmännyttig ideell organisation som aktivt arbetar mot doping, matchfixning, osund ekonomi och annat fusk samt mot rasism och varje annan form av diskriminering och våld såväl på som utanför idrottsarenan. Svensk bandy vilar på starka traditioner, men strävar samtidigt mot framtidens bandygemenskap genom att aktivt jobba med frågor där schyssta villkor är i fokus. I bandy ska lirarna få vara lirare på sina villkor.

Följ Svenska Bandyförbundet

Abonnera på våra pressmeddelanden. Endast mejladress behövs och den används bara här. Du kan avanmäla dig när som helst.

Senaste pressmeddelandena från Svenska Bandyförbundet

I vårt pressrum kan du läsa de senaste pressmeddelandena, få tillgång till pressmaterial och hitta kontaktinformation.

Besök vårt pressrum
HiddenA line styled icon from Orion Icon Library.Eye