Got Event

Nu avslöjas platsen för elektriska STCC-premiären 2024 i Göteborg

Dela

STCC gör comeback i Göteborg 2024 och i dag avslöjas platsen där säsongspremiären av världens första 100% elektriska nationella mästerskap kommer att hållas den 8-9 juni, på en Head 2 Head-bana som byggs upp vid sidan av Ullevi.

Micke Bern, vd för STCC , och Henrik Jutbring, evenemangschef på Got Event.
Micke Bern, vd för STCC , och Henrik Jutbring, evenemangschef på Got Event.

– Vi har hittat en perfekt plats för vår comeback mitt i epicentrum av Göteborg ihop med Göteborg & Co och Got Event där vi kommer att kunna bjuda på elektrifierad racing på högsta nivå i ett helt nytt och explosivt format, säger Micke Bern, vd för STCC.

– Vår expansion till städerna är en nyckeldel i vår hållbara nysatsning där vi kommer att kunna ta STCC till en publik som vanligtvis inte har möjlighet att se våra tävlingar. Göteborg är en stad med starkt sportintresse där STCC har tävlat framgångsrikt tidigare och vi ser fram emot att nystarta vår tradition här.

2024 blir första gången sedan 2014 som STCC tävlar i Göteborg, en comeback som möjliggörs av elektrifieringen av mästerskapet.

– Vi är glada över att tillsammans med STCC kunna ta klimatsmart racing till hjärtat av Sveriges, världens mest hållbara destination, säger Sara Brankell, Key Account Manager Sports på Göteborg & Co. 

STCC kommer i samarbete med Göteborg & Co och Ramudden att bygga en 625 meter lång Head 2 Head-bana med tillhörande läktarplatser som ligger på eventområdet mellan Ullevi och Scandinavium.

– Vi ser hur de flexibla ytorna, Ullevis centrala läge och kända varumärke möjliggör en typ av evenemangsupplevelse som vi förhoppningsvis får se mer av i framtiden. STCC är tidiga att medverka i denna utveckling och vi ser fram emot ett spännande elektriskt racingmästerskap, säger Henrik Jutbring, evenemangschef på Got Event.

I det nya Head 2 Head-formatet tävlar två förare åt gången i ett Race of Champions-liknande upplägg. Efter inledande testpass börjar en stege med kval, kvartsfinal, semifinal och final för att kora en finalsegrare. 

Detta upplägg körs två gånger i Göteborg - både under lördagen och söndagen!

Framför Ullevi byggs depå och utställnings/event-område upp där bland annat de nya elektriska 550-hästars STCC-bilarna kommer att laddas via Atlas Copcos klimatsmarta energilagringssystem ZenergiZe som varken kräver generator eller extern infrastruktur.

I evenemangsområdet och depån, som är öppen för allmänheten, kommer publik att kunna träffa förare och team, köra STCC ESPORTS och träffa många av STCC:s partners. Inne på arenan kommer publiken bland annat att kunna uppleva FMX Show med elektriska MX-motorcyklar, kolla artistuppträdanden och åka hot laps runt banan med STCC-förarna.

STCC-premiären den 8-9 juni är den första av totalt fem tävlingshelger från juni till september och biljetterna till Göteborg släpps i nästa vecka - läs mer på stcc.se.

Vad är STCC?

STCC är Skandinaviens ledande racing-mästerskap som grundades 1996. Mästerskapet tävlar med kraftigt modifierade standardbilar i ett explosivt, kort och adrenalinfyllt tävlingsformat på de bästa racingbanorna i Sverige. Från och med 2024 elektrifieras mästerskapet med helt nya tävlingsbilar på nära 550 hästkrafter, de kraftfullaste bilarna i STCC:s historia. STCC sänds LIVE via streamingplattformen STCC+.

Vad är Göteborg & Co

Göteborg & Co:s mål är att få fler att upptäcka och välja Göteborg. Det görs genom att i bred samverkan leda och driva utvecklingen av Göteborg som hållbar destination, så att alla som lever och verkar här gynnas av en växande besöksnäring. Göteborg & Co är moderbolag i klustret Turism, Kultur & Evenemang där Liseberg, Got Event och Göteborgs Stadsteater ingår. Göteborg & Co är en del av Göteborgs Stad.

Nyckelord

Kontakter

Bilder

Länkar

Om oss

Got Event är Göteborgs Stads evenemangs- och arenabolag och driver några av Sveriges mest älskade arenor: Bravida Arena, Frölundaborg, Gamla Ullevi, Scandinavium, Valhallarinken, Ullevi, Valhallabadet, Valhalla IP och Valhalla Sporthallar. Starka varumärken som alla bidrar till att Göteborg upplevs som en attraktiv och spännande stad att bo i, att arbeta i och att besöka.

Vi arrangerar också - tillsammans med Svenska Ridsportförbundet - Gothenburg Horse Show som är en av världens främsta inomhustävlingar för ridsport.

Vi bedriver ett aktivt hållbarhetsarbete och allt vi gör genomsyras av hållbar utveckling. Vi är Miljödiplomerade enligt Svensk Miljöbas sedan 2004.

Varje år besöker cirka 2 miljoner människor ungefär 400 idrotts- och underhållningsevenemang på någon av våra arenor. Dessutom välkomnar vi årligen nästan en halv miljon badbesökare till Valhallabadet.

Bolaget omsätter cirka ungefär 200 miljoner kronor och vi är cirka 130 medarbetare som ger allt för att skapa bra förutsättningar för att genomföra evenemang i världsklass. Vi brukar säga att vi bidrar till att skapa magiska ögonblick!

Följ Got Event

Abonnera på våra pressmeddelanden. Endast mejladress behövs och den används bara här. Du kan avanmäla dig när som helst.

Senaste pressmeddelandena från Got Event

I vårt pressrum kan du läsa de senaste pressmeddelandena, få tillgång till pressmaterial och hitta kontaktinformation.

Besök vårt pressrum
HiddenA line styled icon from Orion Icon Library.Eye