Strängnäs stift

Biskop Johan Dalman välkomnar ny kyrkoherde i Husby-Rekarne och Näshulta pastorat

Dela

På söndag, den 3 mars, välkomnas Annica Sundkvist som ny kyrkoherde i Husby-Rekarne och Näshulta pastorat. Biskop Johan Dalman tar emot den nya kyrkoherden i en högmässan kl. 11.00. Pastoratets körer medverkar. 

Annica Sundkvist välkomnas som kyrkoherde i Husby-Rekarne och Näshulta församlingar.
Annica Sundkvist välkomnas som kyrkoherde i Husby-Rekarne och Näshulta församlingar. Strängnäs stift

Tid: söndagen den 3 mars, kl. 11:00

Plats: Näshulta kyrka

Välkomna att närvara!

Annica Sundkvist, 46 år, prästvigdes 2020 för Strängnäs stift. Efter sitt adjunktår i Mariefreds församling har hon varit i Glanshammar, Täby (Stockholms stift) och Uppsala domkyrkoförsamling (Uppsala stift).

– Det är med stor glädje jag vänder åt till Strängnäs stift. Jag är född och uppvuxen i Södertälje. Där bodde jag i villakvarteret runt Hagabergs kapell som blev en naturlig plats för mig och mina syskon. Där gick vi i kyrkans barntimmar, sjöng i barnkör och konfirmerades, berättar Annica Sundkvist.

Som ung började hon sedan att arbeta i Alla Helgons kyrka i samma församling innan livet tog henne till Lund där hon läste musikvetenskap och till Uppsala där hon läste ekonomprogrammet, pedagogik och socialpsykologi. Därefter arbetade hon i Södertälje kommun i olika roller inom arbetsmarknadsförvaltningen, hon började som projektadministratör och slutade som förvaltningschef. Under kvällar och helger läste hon teologie magisterexamen i kyrkovetenskap vid Uppsala universitet.

– Prästkallelsen har funnits hos mig sedan barnsben, det tog bara några decennier att utforska den, bejaka den och så småningom tacka ja till den. När jag ser tillbaka ser jag att allt jag har gjort tidigare har varit ett slags bildningsresa som har rustat mig väl för att axla rollen som kyrkoherde i Husby-Rekarne och Näshulta pastorat. Det är en bygd som jag har lärt känna som full av värme och vilja. Jag ser min uppgift som herde att samla och leda mot ett gemensamt mål: Kristus i centrum.

Annica Sundkvist kommer att bo i Eskilstuna.

– På fritiden tycker jag om att umgås med vänner, gärna under en kulturell utflykt som avslutas med en god middag. Jag tycker också om att läsa, är nördigt intresserad av glas och porslin och sjunger så ofta och så mycket jag kan. Sången har funnits som en röd tråd genom livet, både som fritidsintresse och som del av min försörjning.

Nyckelord

Kontakter

Bilder

Annica Sundkvist välkomnas som kyrkoherde i Husby-Rekarne och Näshulta församlingar.
Annica Sundkvist välkomnas som kyrkoherde i Husby-Rekarne och Näshulta församlingar.
Ladda ned bild

Följ Strängnäs stift

Abonnera på våra pressmeddelanden. Endast mejladress behövs och den används bara här. Du kan avanmäla dig när som helst.

Senaste pressmeddelandena från Strängnäs stift

I vårt pressrum kan du läsa de senaste pressmeddelandena, få tillgång till pressmaterial och hitta kontaktinformation.

Besök vårt pressrum
HiddenA line styled icon from Orion Icon Library.Eye