Göteborg & Co AB

Sightic Analytics digitala drogtester vinner Göteborgs Companipris

Dela

Med visionen att utveckla smartare säkerhet för att skapa en tryggare värld, vinner det framgångsrika Göteborgsbaserade företaget Sightic Analytics Göteborg Companipris. Deras moderna lösning eliminerar olyckor orsakade av berusning och räddar liv. Priset delas ut av Näringslivsgruppen, Göteborg & Co, för 30:året i rad.

Kommunstyrelsens ordförande Jonas Attenius (S) delade ut Göteborgs Companipris i samband med Börssällskapet i Göteborgs möte den 26 februari.
Kommunstyrelsens ordförande Jonas Attenius (S) delade ut Göteborgs Companipris i samband med Börssällskapet i Göteborgs möte den 26 februari. Foto: Happy Visuals

– Att få Göteborgs Companipris är en fantastiskt fin utmärkelse och vi hoppas att vårt bolag kommer bidra till att sätta Göteborg på världskartan inom denna spännande och banbrytande teknik. Att vi har vårt säte här i Göteborg har varit otroligt gynnsamt för oss då det är en kompetens- och tekniktung stad inom fordonssegmentet, säger Stefanie Najafi, grundare Sightic Analytics. 

Sightic Analytics grundades 2019 av Stefanie Najafi och Jenny Johansson som under många år arbetat inom Polisen och Säkerhetspolisen, där de identifierade behovet av ett digitalt drogtest i form av ett screeningverktyg. Idag är företaget pionjärer inom sitt segment och har ett specialiserat team bestående av 20 medarbetare. 

– Genom att ha sett ett behov, nyttjat ny teknik och samverkat tätt med andra har företaget tagit fram en innovativ säkerhetslösning. Bolagets två entreprenörer, med en tidigare bakgrund inom polisen har sadlat om och använt sin kunskap för att bidra till en tryggare värld, säger Kristin Mari Riera, juryordförande Göteborgs Companipris och projektledare Näringslivsgruppen Göteborg & Co. 

AI-baserade lösningar för smartare säkerhet och en tryggare värld 

Sightic Analytics arbetar med att utveckla två olika produkter, en intoxication solution för fordonsindustrin och en lösning som fungerar via mobiltelefonen, som identifierar påverkan av alkohol eller narkotika via bildanalys av ögonområdet. 

– Produkterna syftar till att förebygga olyckor både inom trafiken och på arbetsplatsen. Lösningen för fordonsindustron kommer att fungera som en “continious monitoring” lösning, dvs pågående under färd via bilens DMS system. Vår mobila lösning detekterar både alkohol och inom kort även narkotika. Där genomför man ett 15 sekunders test på en Iphone för att screena en eventuell påverkan innan man kliver in på sin arbetsplats, säger Stefanie Najafi och Jenny Johansson, grundare Sightic Analytics. 

Ett ärofyllt pris 

Näringslivsgruppen, Göteborg & Co, har under 30 år delat ut det ärofyllda priset Göteborgs Companipris till framgångsrika små och medelstora företag som bidrar till utvecklingen av Göteborgsregionens näringsliv. 

Bland tidigare vinnare av Göteborgs Companipris finns göteborgsbolag såsom Heart Aerospace AB (2021), Icebug AB (2019) och Ecoride AB (2017). Se alla pristagare här. 

Fakta om Sightic Analytics:  

  • Grundat 2019 

  • 20 Anställda  

Fakta om Göteborgs Companipris: 

  • Sedan 1994 delar Näringslivsgruppen Göteborg & Co varje år ut Göteborgs Companipris till framgångsrika företag som drivs och utvecklas i Göteborgsregionen. 

  • Priset består av 50 000 SEK och en silverstatyett. 

Kontakter

Länkar

Om Näringslivsgruppen Göteborg & Co

Näringslivsgruppen arbetar för att stärka Göteborgs attraktionskraft och skapa framtidstro genom satsningar på kompetensförsörjning och inkludering. I gruppen samverkar näringslivet, offentlig sektor och akademin. Tillsammans gör vårt engagemang verklig skillnad för både människor och verksamheter i Göteborgsregionen!

Följ Göteborg & Co AB

Abonnera på våra pressmeddelanden. Endast mejladress behövs och den används bara här. Du kan avanmäla dig när som helst.

Senaste pressmeddelandena från Göteborg & Co AB

Vepor och flaggor från handbolls VM blev till hjälp åt Göteborgs Stadsmission14.3.2024 11:15:50 CET | Pressmeddelande

Nästan 400 kuddar, täcken och mjukisdjur överlämnades till Göteborgs Stadsmission som ska skänkas vidare till personer i utsatthet. Överlämningen gjordes av Handbolls-VM 2023 AB tillsammans med Göteborg & Co, som låtit sy om vepor och flaggor från VM i handboll 2023. Händelsen markerar avslutningen på handbollsmästerskapen förra året och de hållbara samarbeten som präglat herrarnas och damernas VM.

I vårt pressrum kan du läsa de senaste pressmeddelandena, få tillgång till pressmaterial och hitta kontaktinformation.

Besök vårt pressrum
HiddenA line styled icon from Orion Icon Library.Eye