Svenska Parasportförbundet och Paralympiska Kommitté

Ottobock och Aktiv Ortopedteknik nya partners till Parasport Sverige

Dela

Parasport Sverige och Ottobock/Aktiv Ortopedteknik har tecknat ett samarbetsavtal som avser verksamheterna inom Sveriges Paralympiska Kommitté och Svenska Parasportförbundet. Avtalet gäller i första hand för 2024 med ambition att skapa ett långsiktigt samarbete där fler får förutsättningar till ett aktivt liv.

– I över tre decennier har Ottobock stöttat paralympisk idrott och vår passion för detta ämne är en naturlig del av vårt företags DNA. Vi ser därför framemot att arbeta närmare tillsammans med Parasport Sverige för att stärka och stödja lokala idrottare, i linje med vårt motto "Passion för Paralympics, säger Erik Bråkenhielm, VD, Otto Bock Scandinavia AB.

– Ottobock är sedan länge en partner till den globala paralympiska rörelsen. Det känns därför naturligt för oss att stärka banden även i Sverige, både genom moderbolaget Ottobock och Aktiv Ortopedteknik. Tillsammans kan vi synliggöra paralympiska hjältar och hjälpa fler att hitta till parasporten, säger Rebecca Fyhr, kommunikation- och marknadschef, Parasport Sverige.

För frågor

Parasport Sverige/ Sveriges Paralympiska Kommitté
Rebecca Fyhr
070-223 01 90
rebecca.fyhr@parasport.se

Ottobock/Aktiv Ortopedteknik
Anett Grusser-Pettersson
Anett.Grusser-Pettersson@ottobock.se

Om Ottobock

I över 100 år har Ottobock utvecklat innovativa lösningar för personer med nedsatt rörlighet. Som företag vill Ottobock främja personers rörelsefrihet, livskvalitet och självständighet. Detta stöds av de mer än 9 000 medarbetare som finns över hela världen.

Med innovativa och unika tekniska lösningar samt tjänster inom områdena protes, ortos, NeuroMobility och Patient Care gör Ottobock det möjligt för människor i 135 länder att leva sina liv på det sätt de själva vill. Som världsmarknadsledare inom den ortopedtekniska branschen sätter företaget, som grundades 1919, ständigt nya standarder. 
Företagets säte är placerat i Düderstadt, Tyskland. Ottobock har stöttat de paralympiska spelen med sin tekniska expertis sedan 1988.

Om Aktiv Ortopedteknik

Aktiv Ortopedteknik Sverige driver idag ortopedtekniska center på 20 orter i Sverige. Företaget tar emot patienter via remiss såväl som privatpersoner som är i behov av exempelvis ortoser, sitthjälpmedel, proteser och ortopediska skor eller inlägg.

Aktiv Ortopedteknik är en del av Ottobock, en ledande leverantör inom ortopedteknik och ingår i ett globalt nätverk av ortopedtekniska center i över 30 länder. Utifrån företagets unika samarbeten med medicinsk personal, patienter, anhöriga, brukarorganisationer och leverantörer är ambitionen att kunna erbjuda marknadens bästa möjliga helhetslösning för båda brukare och patienter, och skapa förutsättningar för ett aktivt liv.

Nyckelord

Kontakter

Bilder

Landslagsåkaren Arnt Christian Furuberg i sin specialgjorda sitski från Ottobock. Foto: Parasport Sverige
Landslagsåkaren Arnt Christian Furuberg i sin specialgjorda sitski från Ottobock. Foto: Parasport Sverige
Ladda ned bild
Ladda ned bild

Parasport Sverige har rollen som både Svenska Parasportförbundet och Sveriges Paralympiska Kommitté och är ett av 72 Specialidrottsförbund (SF) inom Riksidrottsförbundet (RF) och administrerar idrott för personer med rörelsenedsättning, synnedsättning och intellektuell funktionsnedsättning inom 11 idrotter.

Följ Svenska Parasportförbundet och Paralympiska Kommitté

Abonnera på våra pressmeddelanden. Endast mejladress behövs och den används bara här. Du kan avanmäla dig när som helst.

Senaste pressmeddelandena från Svenska Parasportförbundet och Paralympiska Kommitté

I vårt pressrum kan du läsa de senaste pressmeddelandena, få tillgång till pressmaterial och hitta kontaktinformation.

Besök vårt pressrum
HiddenA line styled icon from Orion Icon Library.Eye