Region Kronoberg

Regionfullmäktige sammanträder den 28 februari

Dela

Den 28 februari klockan 9 sammanträder regionfullmäktige i Utvandrarnas hus. Media är välkomna att delta vid mötet.

Följ direktsändningen från regionfullmäktige

Här är några av dagens ärenden:

  • Avsteg från fastställt takbelopp för vårdval specialiserad barn- och ungdomspsykiatri i öppen vård för 2024. Region Kronoberg behöver göra ytterligare ett avsteg från det fastställda takbeloppet med 20 miljoner kronor under 2024.  Kapaciteten inom vårdval BUP ökar med ytterligare en privat aktör i vårdvalet samtidigt som vårdbehovet är fortsatt stort.

  • Tilläggsbudget 2024. Under hösten 2023 beslutade riksdagen om ökade generella statsbidrag till regionerna. Den senaste prognosen från Sveriges Kommuner och Regioner (SKR) i december 2023 visar på en förbättring av Region Kronobergs totala finansiering för 2024 med 153 miljoner kronor.

  • Besvarande av motioner om bland annat sällsynta sjukdomar, lönebonusar och digitalt utanförskap.

  • Interpellationer om prao i regionens verksamheter, klimakterievården samt utbildningsmöjligheter för specialistsjuksköterskor, specialistundersköterskor och undersköterskor.

Kontakter

Länkar

Följ Region Kronoberg

Abonnera på våra pressmeddelanden. Endast mejladress behövs och den används bara här. Du kan avanmäla dig när som helst.

Senaste pressmeddelandena från Region Kronoberg

Obesitaspatienter erbjuds nytt behandlingsupplägg22.7.2024 10:03:53 CEST | Pressmeddelande

Mer än hälften av Sveriges befolkning lider av övervikt eller obesitas. Obesitas, det vill säga BMI över 30, ökar risken för flera allvarliga hälsotillstånd och många av dessa personer passerar både primärvården och sjukhusvården. På Primärvårdens hälsoenhet arbetar man med obesitaspatienter med BMI 30-35 och erbjuder sedan årsskiftet en ny behandling med fokus på att nå både snabba och långsiktiga resultat.

I vårt pressrum kan du läsa de senaste pressmeddelandena, få tillgång till pressmaterial och hitta kontaktinformation.

Besök vårt pressrum
HiddenA line styled icon from Orion Icon Library.Eye