Hyresgästföreningen Region Norrland

Klart med ny hyra i Ånge och Berg

Dela

Hyresförhandlingarna mellan Hyresgästföreningen och Ånge fastighets- och industriaktiebolag (Åfa) respektive Bergs hyreshus är nu klara. Överenskommelserna gäller från och med den 1 april 2024 och innebär att hyrorna höjs med 5,3 procent i Ånge och 5,2 procent i Berg.

Hasse Dahl, förhandlare
Hasse Dahl, förhandlare Foto: Lisa Björk

För andra året i rad genomförs hyresförhandlingarna mot bakgrund av stora kostnadsökningar och ekonomisk kris i hela landet. I slutändan är det lokala förutsättningar som avgör och lokala parter som måste komma överens.

– Jag är trygg med att vi gjort allt vi kunnat för att hålla nere den här hyreshöjningen. Många hyresgäster sitter tyvärr i en oerhört jobbig sits ekonomiskt och höjningen blir nog tuff för många, säger Hyresgästföreningens förhandlare Hasse Dahl.

Åfa yrkade ursprungligen på en hyreshöjning med 9,6 procent. Motsvarande siffra för Bergs hyreshus var 8 procent


För mer information:
Hasse Dahl, förhandlare, 076-798 08 64

Kontakter

Bilder

Hasse Dahl, förhandlare
Hasse Dahl, förhandlare
Ladda ned bild

Hyresgästföreningen är en demokratisk medlemsorganisation för dagens och morgondagens hyresgäster. Vi är partipolitiskt obundna och har över en halv miljon hushåll som medlemmar. Det gör oss till en av Sveriges största folkrörelser och den främsta företrädaren för hyresgästerna. Vårt uppdrag är allas rätt till en god bostad till rimlig kostnad. Dessutom ska alla hyresgäster garanteras ett boende med trygghet, inflytande och gemenskap.

Följ Hyresgästföreningen Region Norrland

Abonnera på våra pressmeddelanden. Endast mejladress behövs och den används bara här. Du kan avanmäla dig när som helst.

Senaste pressmeddelandena från Hyresgästföreningen Region Norrland

I vårt pressrum kan du läsa de senaste pressmeddelandena, få tillgång till pressmaterial och hitta kontaktinformation.

Besök vårt pressrum
HiddenA line styled icon from Orion Icon Library.Eye