Norrköpings kommun

Arbetsförberedande insatser har fått fler i sysselsättning

Dela

För ett år sedan införde Norrköpings kommun en ny enhet som skulle arbeta riktat med individer som står långt ifrån arbetsmarknaden. Arbetet har gett goda resultat och fortsätter. Samtidigt görs nya insatser för att nå ännu fler.

På onsdagen hölls en pressträff där resultatet av arbetsförberedande insatser presenterades. Från vänster: Sara Gernandt, enhetschef, Silva Manouk, tidigare deltagare, och Eva-Britt Sjöberg (KD), ordförande kompetensförsörjningsnämnden.
På onsdagen hölls en pressträff där resultatet av arbetsförberedande insatser presenterades. Från vänster: Sara Gernandt, enhetschef, Silva Manouk, tidigare deltagare, och Eva-Britt Sjöberg (KD), ordförande kompetensförsörjningsnämnden.

– Vi är språngbrädan ut i arbetslivet för många. Vår uppföljning visar att vi har kunnat ge det stöd som många behöver för att kunna ta ett arbete, men ser också att det fortfarande finns mer att göra för att få ännu fler i sysselsättning, säger Sara Gernandt, enhetschef för arbetsförberedande insatser.

45 procent av de som har fått stöd via den nya enheten, arbetsförberedande insatser, har gått vidare till arbete och studier. Av de deltagare som fått anställning med stöd gick 56 procent vidare till arbete och studier.

– Enheten har under första året lyckats långt utöver vad vi hade vågat hoppats på. Många har fått bättre stöd som redan gett gott resultat och vi har dessutom fått en bättre bild av hur vi mer samlat och samordnat kan stötta ännu fler individer så de kan nå egen försörjning, säger Eva-Britt Sjöberg (KD), ordförande i kompetensförsörjningsnämnden.

Under 2023 nådde arbetsförberedande insatser och anställningar med stöd totalt nästan 700 personer. Med feriejobben inräknade, 1 200 personer.

– Det bästa kvittot på att vi i verksamheten lyckats är att se stoltheten hos en människa som tar klivet ut i arbete, säger Sara Gernandt.

Kontakt:
Eva-Britt Sjöberg (KD)
Titel: ordförande kompetensförsörjningsnämnden
Telefon: 0767-62 03 53

Sara Gernandt
Titel: enhetschef arbetsförberedande insatser
Telefon: 011-15 23 65
_______________________________________________________
Avsändare: Linda Månzén, pressansvarig
Telefon: 0725-84 72 15

Bilder

Silva Manouk, tidigare deltagare i arbetsförberedande insatser, tillsammans med Sara Gernandt, enhetschef.
Silva Manouk, tidigare deltagare i arbetsförberedande insatser, tillsammans med Sara Gernandt, enhetschef.
Ladda ned bild

Norrköpings kommun har omkring 145 000 invånare, varav cirka 68 000 är förvärvsarbetande. I kommunen finns drygt 13 000 företag i starka branscher som pappersindustri, transport och logistik, energi, visualisering och medieteknik samt besöksnäring. Med drygt 11 000 anställda är Norrköpings kommun den största arbetsgivaren i Norrköping. Under mandatperioden 2022-2026 styrs Norrköpings kommun av borgerlig samverkan, som består av M, KD och L.

Följ Norrköpings kommun

Abonnera på våra pressmeddelanden. Endast mejladress behövs och den används bara här. Du kan avanmäla dig när som helst.

Senaste pressmeddelandena från Norrköpings kommun

Förändringar för en budget i balans 202411.4.2024 16:32:33 CEST | Pressmeddelande

Till följd av budgetläget är tre förändringar aktuella inom kultur- och fritidsnämndens verksamhetsområden. Bidragsnivån för publika föreningsbidrag ändras från två till en miljon kronor. Det finns ett förslag kopplat till medlemsbidragen, där ersättningsnivån per utövare föreslås bli något lägre i syfte att pengarna ska räcka till fler föreningar. Det finns också förslag på nya avgifter på kulturskolan läsåret 2024/2025.

I vårt pressrum kan du läsa de senaste pressmeddelandena, få tillgång till pressmaterial och hitta kontaktinformation.

Besök vårt pressrum
HiddenA line styled icon from Orion Icon Library.Eye