SPF Seniorerna

Bra första steg av Pensionsgruppen, men mer krävs

Dela

SPF Seniorernas förbundsordförande Eva Eriksson menar att dagens besked är ett positivt första steg av Pensionsgruppen. Men fler förändringar krävs - det måste löna sig att ha arbetat ihop sin pension och systemet måste ses över i sin helhet för att fungera i ett föränderligt samhälle. 

Fotograf: SPF Seniorerna
Fotograf: SPF Seniorerna

SPF Seniorernas förbundsordförande Eva Eriksson om Pensionsgruppens besked idag om att se över både pensionsavgiften och överskottet i pensionssystemet:

- Det är ett positivt första steg av Pensionsgruppen att se över pensionsavgiften och att även titta på frågan om överskottet i pensionssystemet. Det är helt grundläggande för systemets legitimitet att det lönar sig att arbeta ihop sin pension, och det gör det dessvärre inte idag. Detta måste förändras och jag utgår ifrån att detta är målet med översynerna – att vi inte bara teorin utan också i plånboken ska ha ett pensionssystem som baseras på arbetsinsatser snarare än att vara ett bidragssystem.

- Jag välkomnar att Pensionsgruppen tillsammans tar ansvar för pensionerna idag och imorgon. Samtidigt är det avgörande att det inte stannar vid enstaka och separata utredningar. Pensionssystemet måste oavsett ses över i sin helhet, det måste kunna anpassas i takt med samhällsförändringar inom arbetsmarknad, trygghetssystem, bostadsmarknad, välfärdsystem med mera.

Kontakter

Bilder

Fotograf: SPF Seniorerna
Fotograf: SPF Seniorerna
Ladda ned bild

​SPF Seniorerna är en ideell, partipolitiskt och religiöst obunden intresseorganisation för seniorer. SPF Seniorerna har närmare 250 000 medlemmar i cirka 750 föreningar och 26 distrikt spridda över hela landet. Våra prioriterade frågor är: Äldres ekonomi, hälsa och omsorg, boende, inflytande och rätt att arbeta.

Följ SPF Seniorerna

Abonnera på våra pressmeddelanden. Endast mejladress behövs och den används bara här. Du kan avanmäla dig när som helst.

Senaste pressmeddelandena från SPF Seniorerna

Hemtjänstindex 2023: Så bra är hemtjänsten i din kommun – enligt äldre själva5.12.2023 07:01:00 CET | Pressmeddelande

Hemtjänstindex är det enda måttet som ger en samlad bild av hemtjänstkvaliteten i landets alla kommuner. Indexet bygger på vad seniorer anser är viktigast i hemtjänsten: information, biståndshandläggning, utförande samt kommunstöd och utveckling. År 2023 finns Sveriges bästa hemtjänst i Halmstads kommun. Resultaten för Hemtjänstindex 2023 presenteras i mer detalj på ett seminarium idag.

I vårt pressrum kan du läsa de senaste pressmeddelandena, få tillgång till pressmaterial och hitta kontaktinformation.

Besök vårt pressrum
HiddenA line styled icon from Orion Icon Library.Eye