Hyresgästföreningen Region Norrland

Klart med ny hyra för Pitebos hyresgäster

Dela

Hyresförhandlingarna mellan Hyresgästföreningen och allmännyttiga Pitebo är nu klara. Överenskommelsen gäller från och med den 1 maj 2024 och innebär att hyrorna höjs med 5,5 procent. Nyproducerade lägenheter får en något lägre höjning.

Krister Häggling, förhandlare
Krister Häggling, förhandlare Foto: Lisa Björk

För andra året i rad genomförs hyresförhandlingarna mot bakgrund av stora kostnadsökningar och ekonomisk kris i hela landet. I slutändan är det lokala förutsättningar som avgör och lokala parter som måste komma överens.

– Jag är trygg med att vi gjort allt vi kunnat för att hålla nere den här hyreshöjningen. Många hyresgäster sitter tyvärr i en oerhört jobbig sits ekonomiskt och höjningen blir tuff för många, säger Hyresgästföreningens förhandlare Krister Häggling.

Överenskommelsen omfattar drygt 3400 lägenheter. Pitebo yrkade ursprungligen på en hyreshöjning med 10,4 procent.


För mer information:
Krister Häggling, förhandlare, 070-574 94 57

Kontakter

Bilder

Krister Häggling, förhandlare
Krister Häggling, förhandlare
Ladda ned bild

Hyresgästföreningen är en demokratisk medlemsorganisation för dagens och morgondagens hyresgäster. Vi är partipolitiskt obundna och har över en halv miljon hushåll som medlemmar. Det gör oss till en av Sveriges största folkrörelser och den främsta företrädaren för hyresgästerna. Vårt uppdrag är allas rätt till en god bostad till rimlig kostnad. Dessutom ska alla hyresgäster garanteras ett boende med trygghet, inflytande och gemenskap.

Följ Hyresgästföreningen Region Norrland

Abonnera på våra pressmeddelanden. Endast mejladress behövs och den används bara här. Du kan avanmäla dig när som helst.

Senaste pressmeddelandena från Hyresgästföreningen Region Norrland

I vårt pressrum kan du läsa de senaste pressmeddelandena, få tillgång till pressmaterial och hitta kontaktinformation.

Besök vårt pressrum
HiddenA line styled icon from Orion Icon Library.Eye