Hyresgästföreningen  Region BohusÄlvsborg-Skaraborg

Förhandlingen om Svenbos nya hyror är klar

Dela

Nu är förhandlingen klar mellan Hyresgästföreningen och Svenljunga Bostäder. Uppgörelsen innebär att hyrorna höjs med 5,25 procent i genomsnitt den 1 april. Bostadsbolagets ursprungliga krav låg på åtta procent.

Stefan Lindborg, försteförhandlare på Hyresgästföreningen region BohusÄlvsborg-Skaraborg
Stefan Lindborg, försteförhandlare på Hyresgästföreningen region BohusÄlvsborg-Skaraborg Inga restriktioner Hyresgästföreningen

När förhandlingarna startade ville Svenljunga Bostäder (Svenbo) få igenom hyreshöjningar på åtta procent. När avtalet nu är undertecknat, stannar årets hyreshöjning på 5,25 procent i genomsnitt. För hushållen varierar höjningen från 3,85 till 5,59 procent beroende på vilken fastighet man bor i och om till exempel värmen ingår i hyran.

–  2024 är ett tufft år för hyresgästerna och det här är en hög hyreshöjning som kommer att vara kännbar för många. Men jag känner mig ändå trygg med att vi inte har gått med på en hyreshöjning som är högre än vad som var nödvändigt, säger Stefan Lindborg, som ledde Hyresgästföreningens förhandlingsgrupp.

Förhandlingsresultatet innebär att hyran för en genomsnittstvåa på 60 kvadratmeter höjs med 287 kronor i stället för 437 kronor som var bolagets ursprungliga krav.

Nyckelord

Kontakter

Följ Hyresgästföreningen Region BohusÄlvsborg-Skaraborg

Abonnera på våra pressmeddelanden. Endast mejladress behövs och den används bara här. Du kan avanmäla dig när som helst.

Senaste pressmeddelandena från Hyresgästföreningen Region BohusÄlvsborg-Skaraborg

Två år till valet: så här skulle hyresgästerna i Västra Götaland rösta – och de säger nej till marknadshyror23.5.2024 16:48:51 CEST | Pressmeddelande

Hyresgästföreningen har gett Indikator Opinion i uppdrag att undersöka hur svenskar i Sveriges olika län skulle rösta, samt hur Sveriges hyresgäster skulle rösta om det vore val idag. Samma undersökning har också tagit reda på vad svenskarna tycker om införandet av marknadshyror. Resultaten visar både hur politiska sympatier fördelar sig bland hyresgäster och att motståndet mot marknadshyror är starkt.

Hyresgästföreningens initiativ till medling gav resultat – hyrorna klara hos 49 privata fastighetsägare i Trollhättan och Lilla Edet10.4.2024 06:30:00 CEST | Pressmeddelande

I slutet av mars begärde Hyresgästföreningen att medling skulle genomföras i förhandlingarna med Fastighetsägarna GFR om den årliga hyreshöjningen för de fastigheter i Trollhättan och Lilla Edet som organisationen förhandlar. Initiativet togs för att undvika den osäkerhet som en process hos skiljeman skulle kunna innebära. Efter medling har parterna nu kommit överens om årets hyreshöjning för de 1 349 hushåll som berörs av förhandlingarna.

Hyresgästföreningens initiativ till medling gav resultat – hyrorna klara hos tio privata fastighetsägare i Åmål10.4.2024 06:30:00 CEST | Pressmeddelande

I slutet av mars begärde Hyresgästföreningen att medling skulle genomföras i förhandlingarna med Fastighetsägarna GFR om den årliga hyreshöjningen för de fastigheter Åmål som organisationen förhandlar. Initiativet togs för att undvika den osäkerhet som en process hos skiljeman skulle kunna innebära. Efter medling har parterna nu kommit överens om årets hyreshöjning för de 200 hushåll som berörs av förhandlingarna.

I vårt pressrum kan du läsa de senaste pressmeddelandena, få tillgång till pressmaterial och hitta kontaktinformation.

Besök vårt pressrum
HiddenA line styled icon from Orion Icon Library.Eye