Svenska Parasportförbundet och Paralympiska Kommitté

Ett laddat representationslag redo för Virtus World Skiing Championships

Dela

Den 3-7 mars avgörs VM i alpin skidåkning för personer med intellektuell funktionsnedsättning. Tävlingarna hålls i vintersportorten Zakopane i Polen. Det svenska representationslaget består av tre idrottare och fyra ledare.

Ett laddat gäng redo för Vurtus VM i Polen 2024. Fr v nedre raden: Filippa Améen, Jina Backlund, William Enblom.                   Fr v övre raden: Börje Olsson, Lagkapten, Anette Nilsson, ledare Julie Améen, ledare, Jonas Améen, ledare
Ett laddat gäng redo för Vurtus VM i Polen 2024. Fr v nedre raden: Filippa Améen, Jina Backlund, William Enblom. Fr v övre raden: Börje Olsson, Lagkapten, Anette Nilsson, ledare Julie Améen, ledare, Jonas Améen, ledare

Konkurrensen internationellt är tuff och i den svenska truppen är målsättningen blandad. Medan några siktar på att göra sitt bästa och se hur långt det räcker, hoppas andra på framskjutna pallplaceringar. I Seefeldt förra året deltog rekordmånga idrottare. Över 60 utförsåkare från ett flertal olika nationer fanns på plats och deltagarantalet förväntas vara lika högt även i år. 

William Enblom, IFK Borlänge Alpin, ser mästerskapet som en möjlighet att visa sina färdigheter och att träning ger resultat. Också han ser framemot att få tävla igen:

– Det känns bra och jag ser framemot att tävla och möta deltagare från andra länder. Målet är att försöka prestera ännu bättre än förra året, jag har blivit ett år äldre och tränat mer den här säsongen så det känns bra, säger han. 

På grund av bristande snöförhålladnen ställde arrangören in tävlingarna för längdåkarna med mycket kort varsel i förra veckan.  Därför blev det tyvärr inget VM för de fyra aktiva längdåkarna som också skulle ingått i truppen.

Hans Säfström är truppledare och säger såhär inför VM:
– Det är en laddad trupp som ser framemot att få representera Sverige i Polen. Förberedelserna har varit goda, bland annat har de alpina laget samlats i Bjursås för att finslipa det sista detaljerna och svetsa samman gänget. Tyvärr har den alpina truppen tappat Johan Sörlander på grund av en skada dagarna innana avfärd med Filippa, Jina och William är en stark trio på plats. Både  aktiva och ledare är inställda på att prestera det bästa de kan.  Efter förra årets tävlingar i Seefeld ser vi goda möjligheter till framskjutna placeringar. Vi kommer att göra vårt allra bästa och ser framemot ett spännande mästerskap, avslutar Hans. 

Det svenska representationslaget består av: 

Alpin skidåkning
Filippa Améen, Järfälla AK
Jina Backlund, Järfälla AK
William Enblom, IFK Borlänge Alpint 

Truppledning
Hans Säfström, truppledare, 070-3927061
Börje Olsson, Lagkapten alpint, 070-5471870
Jonas Améen, ledare alpint
Anette Nilsson, ledare alpint
Julie Améen, ledare alpint


 

Nyckelord

Kontakter

Bilder

Truppen till Virtus VM 2024
Truppen till Virtus VM 2024
Ladda ned bild
William Enblom
William Enblom
Ladda ned bild
Filippa Améen 3
Filippa Améen 3
Ladda ned bild
Jina Backlund
Jina Backlund
Ladda ned bild

Parasport Sverige har rollen som både Svenska Parasportförbundet och Sveriges Paralympiska Kommitté och är ett av 72 Specialidrottsförbund (SF) inom Riksidrottsförbundet (RF) och administrerar idrott för personer med rörelsenedsättning, synnedsättning och intellektuell funktionsnedsättning inom 11 idrotter.

Följ Svenska Parasportförbundet och Paralympiska Kommitté

Abonnera på våra pressmeddelanden. Endast mejladress behövs och den används bara här. Du kan avanmäla dig när som helst.

Senaste pressmeddelandena från Svenska Parasportförbundet och Paralympiska Kommitté

2 av 3 paralympier funderar på att sluta – lever på existensminimum20.5.2024 13:57:55 CEST | Pressmeddelande

Två av tre svenska paralympier funderar på att avsluta sina idrottskarriärer på grund av att den ekonomiska situationen inte är hållbar. Det visar en färsk undersökning från Sveriges Paralympiska Kommitté som släpps idag, med 100 dagar kvar till Paralympics i Paris. För att få ekonomin att gå ihop arbetar 80 % av de tillfrågade vid sidan av sin idrottskarriär, ofta på heltid.

I vårt pressrum kan du läsa de senaste pressmeddelandena, få tillgång till pressmaterial och hitta kontaktinformation.

Besök vårt pressrum
HiddenA line styled icon from Orion Icon Library.Eye