Skara stift

Pressinbjudan: Biskopskandidaterna i Skara stift utfrågas

Dela

Onsdag 6 mars intervjuas de sex biskopskandidaterna på Falköpings stadsteater i samband med en hearing. Inbjudna till hearingen är röstberättigade i biskopsvalet samt press. 
Hearingen spelas in och läggs ut på Skara stifts youtubekanal 8 mars. 

Hearingen har planerats av arbetsgruppen bestående av Henrik Ericson, Charlotte Frycklund, Erik Gyll, Eva Klang Staxäng och Axel Lindgren.
Hearingen har planerats av arbetsgruppen bestående av Henrik Ericson, Charlotte Frycklund, Erik Gyll, Eva Klang Staxäng och Axel Lindgren.

De sex personer som är kandidater i biskopsvalet intervjuas av Charlotte Frycklund, Eva Staxäng och Axel Lindgren i samband med en hearing i Falköpings stadsteater 6 mars. 

Hearingen startar 13.30 och beräknad sluttid är 20.00. Varje kandidat intervjuas i 40 minuter utifrån olika frågeställningar och teman.
Ordningen för utfrågningarna har lottats av stiftsstyrelsen och är: 
1. Stefan Hiller
2. Ulrica Fritzson
3. Karin Enerbäck
4. Jan Eckerdal
5. Daniel Tisell
6. Esbjörn Särdquist

Hearingen är inte offentlig men spelas in och publiceras på Skara stifts youtubekanal 8 mars. 

Journalister är välkomna att närvara under hearingen
Press anmäler sig via e-post till pressekreterare Josefin Roos: josefin.roos@svenskakyrkan.se

Läs mer om biskopsvalet i Skara stift här!

Kontakter

Josefin RoosPressekreterare

Presstalesperson för Skara stift.
Kontaktperson för biskop Åke Bonnier samt stiftsstyrelse, domkapitel och prästlönetillgångarna i Skara stift.
Även länk till församlingar och pastorat i Skara stift.

Tel:0511-262 43Tel:0708-58 55 19josefin.roos@svenskakyrkan.se

Skara stift är det äldsta av Svenska kyrkans stift och bildades år 1014. Stiftet består av 103 församlingar samlade i 40 enheter under ledning av kyrkoherde och kyrkoråd.

Stiftets uppgift är att främja och ha tillsyn över församlingarna och stärka deras förmåga att fullgöra den grundläggande uppgiften: fira gudstjänst, bedriva undervisning samt utöva diakoni och mission. Högsta beslutande organ är stiftsfullmäktige som består av folkvalda. Stiftet leds av biskop och stiftsstyrelse. Domkapitlet utövar tillsammans med biskopen tillsyn över verksamheten i stiftets församlingar. Stiftskansliet finns i Skara. Domkyrka är Skara domkyrka och biskop sedan 2012 är Åke Bonnier.

Stiftet förvaltar också den kyrkliga jorden och skogen i Prästlönetillgångarna.

Följ Skara stift

Abonnera på våra pressmeddelanden. Endast mejladress behövs och den används bara här. Du kan avanmäla dig när som helst.

Senaste pressmeddelandena från Skara stift

Stiftsfullmäktige i Skara stift sammanträdde - beslut om att inrätta tjänst som hållbarhetsstrateg och avtackning av biskop Åke24.5.2024 16:14:18 CEST | Pressmeddelande

Nu har stiftsfullmäktige i Skara stift haft sitt vårsammanträde och beslutat om bland annat årsredovisning för Skara stiftsorganisation och Prästlönetillgångarna i Skara stift. Dessutom inrättades en tjänst som hållbarhetsstrateg och Svenska Kyrkans Unga föredrog om prioriterade frågor. Under dagen avtackades också biskop Åke Bonnier.

I vårt pressrum kan du läsa de senaste pressmeddelandena, få tillgång till pressmaterial och hitta kontaktinformation.

Besök vårt pressrum
HiddenA line styled icon from Orion Icon Library.Eye