Solna stad

Bostäder ska byggas i Solna Business Park

Dela

Kommunstyrelsen i Solna stad har godkänt en detaljplan för östra delen av Solna Business Park - kvarteret Yrket 3 och 4. Planen innebär bland annat att cirka 325 nya bostäder, två kontorsbyggnader och en ny förskola ska byggas. Detaljplanen går nu vidare till kommunfullmäktige för beslut.

Vy från Svetsarvägen med Yrket 4 vänster i bild. (Tengbom och AIX).
Vy från Svetsarvägen med Yrket 4 vänster i bild. (Tengbom och AIX).

- Att vi nu ser till att det byggs över 300 nya bostäder i Solna Business Park kommer skapa en mer levande stadsdel under både dag, kväll och nattetid samtidigt som vi utvecklar stadsdelen med både mer kommunal och kommersiell service. Det säger Sara Kukka-Salam, kommunstyrelsens ordförande i Solna stad.

I bottenvåningarna på de nya husen kommer det finnas plats för affärer, restauranger och annan kommersiell service. Det ska också byggas en förskola med sex avdelningar.

En attraktiv och blandad stadsmiljö
Den park som ligger inom området kommer att göras mer tillgänglig med nya gator. Englundavägen förlängs söderut i riktning mot Tvärbanan och Hagbyvägen förlängs i en ny plankorsning över Gränsgatan och vidare till Svetsarvägen. Utvecklingen i ett kollektivtrafiknära läge ligger väl i linje med stadens ambition att utveckla Solna till en attraktiv, levande och blandad stadsmiljö.

Följ Solna stad

Abonnera på våra pressmeddelanden. Endast mejladress behövs och den används bara här. Du kan avanmäla dig när som helst.

Senaste pressmeddelandena från Solna stad

I vårt pressrum kan du läsa de senaste pressmeddelandena, få tillgång till pressmaterial och hitta kontaktinformation.

Besök vårt pressrum
HiddenA line styled icon from Orion Icon Library.Eye