Prevent

Susanna Ribrant ny vd för Prevent

Dela

Susanna Ribrant tillträder som ny vd på arbetsmiljöorganisationen Prevent efter sommaren. Hon kommer närmast från tjänsten som förhandlingschef på forskningsinstitutet RISE.

Susanna Ribrant är jurist i grunden och har lång erfarenhet av att jobba med frågor som rör arbetsmiljö. Hon har arbetat som ämnesråd och ställföreträdande enhetschef på enheten för arbetsrätt och arbetsmiljö på arbetsmarknadsdepartementet. Susanna Ribrant har också en bakgrund inom Arbetsmiljöverket och har jobbat med bland annat arbetsmiljöfrågor inom byggsektorn.

Hon efterträder Maria Schönefeld som efter 15 år som vd på Prevent går i pension.

– Processen med att hitta en ny vd är i mål och vi har hittat en person som vi tror på. Susanna Ribrant är en person med gedigen kunskap om och stort intresse för arbetsmiljöfrågor, säger Carina Lindfelt, ordförande för Prevents styrelse och avdelningschef på Svenskt Näringsliv.

Prevent bildades 1942 och arbetar med arbetsmiljöfrågor på uppdrag av Svenskt Näringsliv, LO och PTK.

– För oss ägare av Prevent är det oerhört viktigt med en vd som har en förståelse för partsvärlden. Vi är övertygade om att Susanna Ribrant är helt rätt person att leda Prevent framåt, säger Linda Grape, vice ordförande för Prevent och kanslichef på PTK.

Nyckelord

Kontakter

Bilder

Susanna Ribrant
Susanna Ribrant. Bild från Byggmarknadskommissionen
Ladda ned bild
Carina Lindfelt
Carlina Lindfelt. Foto: Ulf Börjesson/Ernst Henry Photography AB
Ladda ned bild
Linda Grape
Linda Grape. Foto: Olof Holdar
Ladda ned bild

Om oss

Alla vinner på en bättre arbetsmiljö. Prevent förmedlar kunskap om hur man genom ett hälsofrämjande arbetsmiljöarbete kan skapa framgångsrika företag där alla är säkra och mår bra. Vi är en ideell organisation som ägs av Svenskt Näringsliv, LO och PTK. Besök www.prevent.se - kunskaper för en bättre arbetsdag!

Följ Prevent

Abonnera på våra pressmeddelanden. Endast mejladress behövs och den används bara här. Du kan avanmäla dig när som helst.

Senaste pressmeddelandena från Prevent

I vårt pressrum kan du läsa de senaste pressmeddelandena, få tillgång till pressmaterial och hitta kontaktinformation.

Besök vårt pressrum
HiddenA line styled icon from Orion Icon Library.Eye