Got Event

EM-kval mot Frankrike på Nationalarenan Gamla Ullevi

Dela

Den 9 april spelar det svenska damlandslaget i fotboll EM-kval mot Frankrike. Nu står det klart att matchen mot världstrean kommer att spelas på Nationalarenan Gamla Ullevi i Göteborg. Biljetterna släpps på tisdag den 12 mars klockan 12.

– Vi hälsar damlandslaget och publiken varmt välkomna tillbaka till Nationalarenan Gamla Ullevi! Det blir en spännande premiärmatch på arenans nya hybridgräsmatta, säger Henrik Jutbring, evenemangschef på Got Event.

Så här skriver Svenska Fotbollförbundet

Damlandslagets hemmapremiär i EM-kvalet spelas mot Frankrike den 9 april. Nu är det klart att matchen mot världstrean spelas på landslagets nationalarena Gamla Ullevi i Göteborg, och att biljetterna till matchen släpps på tisdag den 12 mars klockan 12.00.

Under torsdagen bekräftade Uefa EM-kvalets spelschema. Sverige inleder borta mot England den 5 april, innan första samlingen avslutas med hemmamatch mot Frankrike den 9 april. Nu är det klart att hemmapremiären i kvalet kommer spelas på Gamla Ullevi i Göteborg, damlandslagets nationalarena.

Biljetter till matchen på Gamla Ullevi släpps till allmänheten på tisdag den 12 mars klockan 12.00. Guld- och silvermedlemmar i Supporterklubben kan säkra sina biljetter under förköpsperioden som inleds i dag. Avsparkstiden kommer bekräftas inom de närmaste dagarna.

– Det känns helt rätt att EM-kvalets första hemmamatch spelas på vår nationalarena. Det kommer bli en riktigt spännande och viktig match mot världstrean Frankrike, och vi ser fram att känna supportrarnas fantastiska stöd i ryggen som vi alltid gör på Gamla Ullevi, säger förbundskapten Peter Gerhardsson.

Matcharenor och preliminära datum för biljettsläpp till de två andra hemmamatcherna i EM-kvalet kommer meddelas så fort de detaljerna fastställts. SvFF arbetar med frågorna och återkommer så fort det är möjligt.

Nyckelord

Kontakter

Länkar

Om oss

Got Event är Göteborgs Stads evenemangs- och arenabolag och driver några av Sveriges mest älskade arenor: Bravida Arena, Frölundaborg, Gamla Ullevi, Scandinavium, Valhallarinken, Ullevi, Valhallabadet, Valhalla IP och Valhalla Sporthallar. Starka varumärken som alla bidrar till att Göteborg upplevs som en attraktiv och spännande stad att bo i, att arbeta i och att besöka.

Vi arrangerar också - tillsammans med Svenska Ridsportförbundet - Gothenburg Horse Show som är en av världens främsta inomhustävlingar för ridsport.

Vi bedriver ett aktivt hållbarhetsarbete och allt vi gör genomsyras av hållbar utveckling. Vi är Miljödiplomerade enligt Svensk Miljöbas sedan 2004.

Varje år besöker cirka 2 miljoner människor ungefär 400 idrotts- och underhållningsevenemang på någon av våra arenor. Dessutom välkomnar vi årligen nästan en halv miljon badbesökare till Valhallabadet.

Bolaget omsätter cirka ungefär 200 miljoner kronor och vi är cirka 130 medarbetare som ger allt för att skapa bra förutsättningar för att genomföra evenemang i världsklass. Vi brukar säga att vi bidrar till att skapa magiska ögonblick!

Följ Got Event

Abonnera på våra pressmeddelanden. Endast mejladress behövs och den används bara här. Du kan avanmäla dig när som helst.

Senaste pressmeddelandena från Got Event

I vårt pressrum kan du läsa de senaste pressmeddelandena, få tillgång till pressmaterial och hitta kontaktinformation.

Besök vårt pressrum
HiddenA line styled icon from Orion Icon Library.Eye