Svenska kyrkan / Härnösands stift

Biskopen firar gudstjänster i Jämtland – innan staven läggs ner

Dela

På söndag firar biskop Eva Nordung-Byström gudstjänst i Stora kyrkan i Östersund.  Gudstjänsten är del av en serie på fem gudstjänster i olika delar av stiftet som inleder hennes sista år som biskop för Härnösands stift.

Det känns fint att få avsluta biskopstiden med att fira gudstjänst tillsammans med alla församlingar och få tillfälle att tacka för allt gott arbete och engagemang som finns runt om i vårt stora stift, säger biskop Eva Nordung-Byström.
Det känns fint att få avsluta biskopstiden med att fira gudstjänst tillsammans med alla församlingar och få tillfälle att tacka för allt gott arbete och engagemang som finns runt om i vårt stora stift, säger biskop Eva Nordung-Byström. Kerstin Stickler/Härnösands stift

Under våren firar biskop Eva Nordung-Byström gudstjänst med alla stiftets församlingar, genom gemensamma samlingar i olika delar av Härnösands stift. Det blir något av en sista rundresa i stiftet innan hon gå i pension i september.
– Under åren som biskop har jag rest mycket i stiftets fyra landskap och träffat många medarbetare och församlingsbor. Därför känns det fint att få avsluta biskopstiden med att fira gudstjänst tillsammans med dem och få tillfälle att tacka för allt gott arbete och engagemang som finns runt om i vårt stora stift, säger hon.

Den 17 mars är det församlingarna i Norra Jämtlands kontrakt som samlas till gemensam gudstjänst tillsamman med biskopen, i Stora kyrkan i Östersund.

Den 19 maj kommer biskopen tillbaka till Jämtland för att fira gudstjänst tillsammans med församlingarna i Södra Jämtland-Härjedalens kontrakt, i Bergs kyrka.

Tidigare gudstjänster under biskopens rundresa har firats i Örnsköldsviks kyrka och i Gustav Adolfs kyrka i Sundsvall. Den 5 maj samlas församlingarna i Ådalens kontrakt i Härnösands domkyrka.

Den 14 september lägger biskop Eva Nordung-Byström ner staven vid en högtid i Härnösands domkyrka. Hon går då i pension efter närmare tio år som biskop för Härnösands stift. Under våren kommer det att väljas en ny biskop för Härnösands stift.

Kontakter

Bilder

- Det känns fint att få avsluta biskopstiden med att fira gudstjänst tillsammans med alla församlingar och få tillfälle att tacka för allt gott arbete och engagemang som finns runt om i vårt stora stift, säger biskop Eva Nordung-Byström. Foto: Kesrin Stickler/Härnösands stift
- Det känns fint att få avsluta biskopstiden med att fira gudstjänst tillsammans med alla församlingar och få tillfälle att tacka för allt gott arbete och engagemang som finns runt om i vårt stora stift, säger biskop Eva Nordung-Byström. Foto: Kesrin Stickler/Härnösands stift
Ladda ned bild

Härnösands stift är den regionala nivån av Svenska kyrkan i Jämtland, Härjedalen, Medelpad och Ångermanland. Stiftets huvuduppgift är att ge stöd till de lokala enheterna, de närmare 100 församlingarna i regionen. Biskop för Härnösands stifts är Eva Nordung Byström.

Följ Svenska kyrkan / Härnösands stift

Abonnera på våra pressmeddelanden. Endast mejladress behövs och den används bara här. Du kan avanmäla dig när som helst.

Senaste pressmeddelandena från Svenska kyrkan / Härnösands stift

I vårt pressrum kan du läsa de senaste pressmeddelandena, få tillgång till pressmaterial och hitta kontaktinformation.

Besök vårt pressrum
HiddenA line styled icon from Orion Icon Library.Eye