Östgötatrafiken

Tilldelning i Östgötatrafikens upphandling av Östgötapendeln

Dela

Östgötatrafikens upphandling av Östgötapendeln har avslutats. Kontrakt kommer att skrivas med Transdev Sverige AB. Det nya avtalet träder i kraft den 1 juni 2025 och gäller i 8 år med möjlig förlängning ytterligare 4 år. Det betyder att ett nytt trafikföretag tar över det operativa ansvaret för Östgötapendeln.

Östgötapendeln är ryggraden i Östergötlands kollektivtrafik. Den möjliggör studie- och arbetspendling mellan de större orterna i länet. Med Östgötapendeln genomförs årligen cirka 4 miljoner resor och Östgötapendeln är den trafik där Östgötatrafiken har bäst konkurrenskraft mot bilen. Östgötapendeln blir därför strategiskt viktig för att förmå fler östgötar att långsiktigt välja hållbart resande.

Upphandlingen omfattar all operativ drift av Östgötapendeln såsom driftledning, operativ trafikplanering, fordonsunderhåll, ersättningstrafik samt kundvärdsfunktion. Uppdraget innefattar också att Transdev Sverige AB tillsammans med Östgötatrafiken kommer att arbeta med Östgötapendelns långsiktiga och strategiska utveckling.

Östgötapendeln trafikerar sträckorna Norrköping – Motala med mellanliggande stationer i Kimstad, Linghem, Linköping, Vikingstad, Mantorp, Mjölby och Skänninge samt sträckan Mjölby – Tranås med mellanliggande station i Boxholm. 

– Vi ser fram emot att i nära samverkan med Transdev vidareutveckla och göra Östgötapendeln ännu mer attraktiv och konkurrenskraftig, säger Johan Kindén, vd på Östgötatrafiken.

Avtal tecknas tidigast den 9 februari 2024, då det finns en lagstadgad avtalsspärr på tio (10) dagar efter att tilldelningsbeslutet meddelats.

Kontakter

Om oss

Östgötatrafiken ansvarar för kollektivtrafiken i Östergötland. Vi planerar linjer och tidtabeller med buss, tåg och spårvagn med målet att ge dig som kund en enkel, trygg och bekväm resa och ett bra och pålitligt alternativ till bilen.

Finns mer om oss här: Vi och vårt uppdrag - Östgötatrafiken (ostgotatrafiken.se)

Följ Östgötatrafiken

Abonnera på våra pressmeddelanden. Endast mejladress behövs och den används bara här. Du kan avanmäla dig när som helst.

Senaste pressmeddelandena från Östgötatrafiken

Östgötatrafiken räknar med pappor13.5.2024 07:43:22 CEST | Pressmeddelande

Den 13 maj går Östgötatrafikens nya varumärkeskampanj igång. Den syftar till att få fler att se kollektivtrafiken som ett smart och hållbart sätt att resa. Kampanjkonceptet uppmärksammar det faktum att män reser med kollektivtrafiken i mindre utsträckning än övriga i samhället. Med glimten i ögat uppmanar Östgötatrafiken de som är bäst på kollektivtrafik – ungdomarna – att hjälpa sina pappor att testa kollektivtrafiken och resa mer hållbart.

I vårt pressrum kan du läsa de senaste pressmeddelandena, få tillgång till pressmaterial och hitta kontaktinformation.

Besök vårt pressrum
HiddenA line styled icon from Orion Icon Library.Eye