Svenska kyrkan Norrköping

Uruppförande av Passio till påsk

Dela

I Hedvigs kyrka blir det skönklingande toner i påsk när två körer, instrumentalister, orgel och solister uruppför det nyskrivna verket Passio av B. Tommy Andersson. Passio är ett passionsoratorium som berättar om Jesus väg till korset. Det framförs av 10 församlingar från norr till söder i Sverige.

Det hela började när den samtida kompositören B. Tommy Andersson hade en idé om att skriva ett passionsoratorium tänkt att kunna sammanbinda människor både ekumeniskt och över tid. Verket är tänkt att kunna fungera i såväl en protestantisk som en katolsk kyrka och klingar klassiskt på latin, samtidigt som det antar ett modernt tonspråk. B. Tommy Andersson säger själv att han har inspirerats av de höga valven i kyrkorna i Rom när han skrev det.

Nu övar de två körerna S:t Olofs Kammarkör och S:t Olofs Oratoriekör för fullt i Olaigården i centrala Norrköping inför framförandet på palmsöndagen i Hedvigs kyrka. Tillsammans bildar de ett 70-tal körsångare. Verket framförs under påsken i 10 församlingar i Sverige och dirigeras i Norrköping av Gunnar Björkvall, som till vardags är kyrkomusiker i S:t Olofs församling.

Tid och plats
Söndag 24 mars 17.00 Hedvigs kyrka

Medverkande
Sandra Bendrik, sopran
Katarina Böhm, mezzosopran
Marcus Bartoletti, baryton
Stefan Fred, orgel
S:t Olofs Oratoriekör och S:t Olofs Kammarkör
Instrumentalister
Gunnar Björkvall, dirigent

Kontakt
Gunnar Björkvall 011-241431 / gunnar.bjorkvall@svenskakyrkan.se

Foto
Annelie Tollerå på körerna S:t Olofs Kammarkör och S:t Olofs Oratoriekör och dirigenten Gunnar Björkvall

Bilder

Kyrkan finns till för dig.

Svenska kyrkan Norrköping vill vara en närvarande och öppen kyrka som ger möjlighet till eftertanke, tro och engagemang. Vi är en gemenskap och ett stöd i glädje och sorg. Vi finns med i vardagen liksom vid livets stora skiften, både hemma och långt bort. 

Svenska kyrkan i Norrköping har fyra församlingar, Borgs församling, Kolmårdens församling, S:t Johannes församling och S:t Olofs församling. Här finns också Diakonicentrum - DC som är en mötesplats och samtalsmottagning för ungdomar och unga vuxna. I Norrköpings pastorat finns även en kyrkogårdsförvaltningen, ett kansli och en utvecklingsenhet.

Tillsammans består Svenska kyrkan i Norrköping av ca 80 000 medlemmar, 25 kyrkor, 23 kyrkogårdar, 7 kapell och flertalet församlingshem och andra verksamhetslokaler.

Vi vill medverka till att Norrköping blir en bra plats att leva på för alla, vi vill vara där människor är. Kyrkan finns till för dig.

Följ Svenska kyrkan Norrköping

Abonnera på våra pressmeddelanden. Endast mejladress behövs och den används bara här. Du kan avanmäla dig när som helst.

Senaste pressmeddelandena från Svenska kyrkan Norrköping

Unga musikstipendiater utsedda18.12.2023 09:58:29 CET | Pressmeddelande

S:t Olofs församling har utsett årets stipendiater. Det stora GT Bäckmansstipendiet på 150000kr har gått till 27-åriga Ebba Lejonclou, som en puff framåt i karriären som operasångerska. Det lite mindre Ribbingsstipendiet på 60000kr gick till 19-åriga David Hjärtström, som har kyrkorgel som främsta instrument. Stipendiaterna både tar emot sina stipendier och visar upp sina förmågor i den traditionsenliga stipendiatkonserten i S:t Olai kyrka på trettondagen.

Hedvigs kyrka firar 350 år20.10.2023 13:30:13 CEST | Pressmeddelande

Hedvigs kyrka invigdes under allhelgonahelgen den 1 november 1673. Det innebär att den välkända kyrkan på Tyska torget firar 350 år. Med flera hundra år på nacken har kyrkan en lång historia, allra först som församlingskyrka åt den tysktalande befolkningen i staden. Nu finns en ny utställning i Hedvigs kyrka, som berättar om kyrkans historia och föremål. Kyrkan gör också en nysatsning på att hålla öppet på vissa vardagar för besökare.

I vårt pressrum kan du läsa de senaste pressmeddelandena, få tillgång till pressmaterial och hitta kontaktinformation.

Besök vårt pressrum
HiddenA line styled icon from Orion Icon Library.Eye