VisitDenmark

Drottning Margrethe fortsätter sitt konstnärliga arbete

Dela

I sommar är det nionde gången som Drottning Margrethe kommer att ha designat scenografin och kostymer till en balettföreställning som sätts upp på en av Tivolis teatrar. Föreställningen bygger på Hans Christian Andersens berättelse ”Dummerjöns” och det är den berömda tonsättaren och dirigenten Philip Faber som komponerat musiken. För koreografin ansvararar den prisbelönta koreografen och solisten vid Kungliga Danska Baletten, Tobias Praetorius. Baletten har premiär den 22 juni 2024 på Tivolis Pantomimteater.  

Ny balettföreställning på Tivoli med scenografi och kostymer av Drottning Margrethe. I bild syns Drottning Margrethe, koreograf Tobias Praetorius och Tivolis dansansvarige Peter Bo Bendixen. Foto: Keld Navntoft
Ny balettföreställning på Tivoli med scenografi och kostymer av Drottning Margrethe. I bild syns Drottning Margrethe, koreograf Tobias Praetorius och Tivolis dansansvarige Peter Bo Bendixen. Foto: Keld Navntoft

Hans Christian Andersens klassiska saga ”Dummerjöns” berättar historien om en påhittig ung man som använder list och charm för att övervinna utmaningar, och till sist vinner prinsessans hjärta och halva kungariket. Denna tidlösa saga från 1855 lovar skratt och eftertänksamhet och passar perfekt in med Pantomimteaterns tradition av sagobaletter.

Drottning Margrethe har tidigare varit med och skapat sex produktioner på Pantomimteatern samt två stora och hyllade baletter på Tivoli Konserthus: Nötknäpparen och Snödrottningen, som innehöll över 100 kostymer och ett flertal sceniska element. Genom detta kreativa samarbete med Phillip Faber och Tobias Praetorius lägger nu Drottning Margrethe till en ny dimension till sin redan imponerande produktion som scenograf och kostymdesigner. För Pantomimteatern är detta åtagande av drottningen särskilt betydelsefullt då teatern i år firar sitt 150-årsjubileum.

”Jag har tidigare försökt mig på att producera föreställningar för Pantomimteatern och har en god känsla för vad som fungerar på den intima scenen. Jag ser fram emot att börja denna process tillsammans med de andra talangerna bakom produktionen. Berättelsen om ”Dummerjöns” sprudlar av möjligheter. Han är en oemotståndligt älskvärd karaktär som erbjuder oss rika möjligheter att utforska på scenen. Jag hoppas att det kommer att bli en humoristisk föreställning, och jag ser fram emot att se berättelsen utspela sig på scenen.” säger Drottning Margrethe.

Tivoli öppnar upp för sommarsäsongen den 22 mars och håller igång ända till den 22 september.

För mer information kontakta Tivolis Presschef Anders Bobek, +45 22 23 73 15 Email: anbob@tivoli.dk

Nyckelord

Kontakter

Bilder

Drottning Margrethe och koreograf Tobias Praetorius. Foto: Keld Navntoft
Drottning Margrethe och koreograf Tobias Praetorius. Foto: Keld Navntoft
Ladda ned bild
Drottning Margrethe. Foto: Keld Navntoft
Drottning Margrethe. Foto: Keld Navntoft
Ladda ned bild

Länkar

VisitDenmark är Danmarks nationella turismorganisation med uppgift att informera om och marknadsföra Danmark som resmål för svenskar. 
VisitDenmark samarbetar med transportörer, regioner och verksamheter i Danmark inom turistnäringen och finns representerad i åtta länder, varav Sverige är ett.

Följ VisitDenmark

Abonnera på våra pressmeddelanden. Endast mejladress behövs och den används bara här. Du kan avanmäla dig när som helst.

Senaste pressmeddelandena från VisitDenmark

Tryck på knappen och säg ”pyt”!6.3.2024 15:33:15 CET | Pressmeddelande

Med en stor reklamskylt på Medborgarplatsen i Stockholm uppmanar Danmark alla Stockholms hipsters att ”chilla”. Samtidigt rullas en kampanj ut i sociala medier med en video där ”The Danish Zen” presenteras. Danskarnas unika förmåga att säga strunt samma, låta saker passera och deras avslappnade förhållningssätt till livet marknadsförs nu som "The Danish Zen" - och som en bra anledning att semestra i Danmark. Bakom kampanjen står den danska turistorganisationen VisitDenmark.

Aarhus - först i världen med att testa retursystem för kaffekoppar23.1.2024 15:00:51 CET | Pressmeddelande

I Danmarks näst största stad, Aarhus, kommer det framöver att vara slut med att slänga engångs-kaffekoppar i sopkorgar, på gatan eller i parker. Som en del av ett treårigt försök kan man nu välja en återanvändningsbar kopp som kan pantas när man köper varma eller kalla ”to-go-drycker” i Aarhus. Aarhus blir den första platsen i världen med ett gemensamt pantsystem, där man kan panta sin ”to-go-kaffekopp” i speciella pantautomater i centrum.

Så hyllas Danmarks nya kung9.1.2024 00:34:17 CET | Pressmeddelande

På söndag den 14 januari 2024 får Danmark en ny regent. Den folkkära danska drottningen Margrethe II abdikerar efter 52 år som regent och hon lämnar därmed över tronen till sin son, Kronprins Frederik. Den nya titeln blir Kung Frederik X. Som besökare i den danska huvudstaden Köpenhamn kan man vara med för att fira denna historiska händelse. Det danska hovet har publicerat det officiella programmet och staden kommer fira med flagggata och det största fyrverkeriet i Tivolis historia.

I vårt pressrum kan du läsa de senaste pressmeddelandena, få tillgång till pressmaterial och hitta kontaktinformation.

Besök vårt pressrum
HiddenA line styled icon from Orion Icon Library.Eye