Plan International Sverige

21 miljoner till arbetet för barns rättigheter

Dela

Som en av över 60 ideella organisationer fick Plan International Sverige dela på det årliga överskottet från Postkodlotteriet. Årets utdelning landade på 21 miljoner kronor som kommer att bidra till bland annat arbetet för barns rättigheter och skydd i Togo, humanitära insatser i Ukraina och för att förhindra hungerkatastrofen på Afrikas horn.

Izla Bethdavid, expert på SRHR från Plan International Sverige tillsammans med flickor och unga kvinnor i Benin
Izla Bethdavid, expert på SRHR från Plan International Sverige tillsammans med flickor och unga kvinnor i Benin

– Vi är djupt tacksamma för det fortsatta stödet från Postkodlotteriet, som möjliggör vårt viktiga arbete för barns rättigheter och flickors lika villkor. Denna generösa donation på 21 miljoner kronor kommer att göra verklig skillnad i våra programländer och hjälpa till att skapa en mer rättvis och jämställd värld för alla barn, säger Mariann Eriksson, generalsekreterare på Plan International Sverige

Totalt delades över en miljard kronor ut till ideella organisationer som jobbar med barn och unga, djur och natur, forskning och hälsa, demokrati och samhälle, klimat och miljö, samt idrott och friluftsliv.

Plan International är en av de 61 organisationer som får ett årligt basstöd av icke öronmärkta pengar. Plan har varit förmånstagare till Postkodlotteriet sedan 2009. Sammanlagt har organisationen mottagit drygt 320 miljoner kronor, varav 59,6 miljoner har gått till olika riktade insatser såsom stöd till unga tjejer i Senegal, för att stärka den etniska minoriteten Baka i Kamerun och för att bryta tabun samt öka medvetenheten om menshälsa i Bangladesh. Det icke öronmärkta basstödet är ovärderligt för det dagliga arbetet för barns rättigheter i organisationens programländer.

#Postkodeffekten

Med en miljon lottköpare är Postkodlotteriet Sveriges största lotteri, men också Sveriges största privata givare till ideell sektor. Idag genererar lotteriet cirka en miljard kronor om året till över 60 organisationer som arbetar för att göra världen bättre.

Nyckelord

Kontakter

Bilder

Izla Bethdavid, expert på SRHR från Plan International Sverige tillsammans med flickor och unga kvinnor i Benin
Izla Bethdavid, expert på SRHR från Plan International Sverige tillsammans med flickor och unga kvinnor i Benin
Ladda ned bild

Länkar

Plan International Sverige är en del av den globala barnrättsorganisationen Plan International med verksamhet i 80 länder. Vi arbetar för att stärka barns rättigheter och säkerställa att flickors lika villkor respekteras. Plan International är partipolitiskt och religiöst oberoende och allt vårt arbete utgår från FN:s barnkonvention.

Plan International Sverige

Följ Plan International Sverige

Abonnera på våra pressmeddelanden. Endast mejladress behövs och den används bara här. Du kan avanmäla dig när som helst.

Senaste pressmeddelandena från Plan International Sverige

Clas Ohlson Foundation förlänger sitt partnerskap med Plan International och stöttar utbildningsprojekt i Nigeria25.4.2024 08:00:00 CEST | Pressmeddelande

Clas Ohlson Foundations syfte är bland annat att främja utbildning och hjälpa människor i nöd. Sedan 2020 har stiftelsen stöttat Plan Internationals humanitära arbete med utbildning för flickor i flyktinglägret i Minawao i norra Kamerun. Nu förlängs samarbetet och stödet riktas denna gång till Plan Internationals arbete för barns rätt till utbildning i Nigeria.

I vårt pressrum kan du läsa de senaste pressmeddelandena, få tillgång till pressmaterial och hitta kontaktinformation.

Besök vårt pressrum
HiddenA line styled icon from Orion Icon Library.Eye