Plan International Sverige

Plan International vill barnsäkra världen med TBWA

Dela

Barnrättsorganisationen Plan International Sverige har efter en omfattande pitchprocess valt TBWA som reklambyrå. Nu lanseras konceptet “Barnsäkra världen” med syfte att öka medvetenheten och engagemanget kring barns rätt till trygghet och skydd mot våld

Plan Internationals och TBWAs första gemensamma kampanj - Barnsäkra världen
TBWA och Plan Internationals första gemensamma kampanj: Barnsäkra världen

– Vi ser att TBWA är byrån som kommer kunna hjälpa oss att nå ut bredare med det arbete vi varje dag gör för barns rättigheter och flickors lika villkor, och få fler att vilja vara med och bidra. I pitchen visade de tydligt att de förstod oss, vart vi är på väg och hur vi kan sticka ut, säger Nathalie Piehl, avdelningschef för insamling och kommunikation på Plan International Sverige.

– Det Plan International gör för barn, och inte minst flickor runt om i världen, räddar liv. Men det är alldeles för få här hemma som vet om det. Det ska det bli ändring på nu, säger Jörn Arnell, kundansvarig på TBWA.

Barnsäkra världen
Konceptet "Barnsäkra världen" har ett tydligt fokus på att bekämpa våld mot barn. Med slagkraftiga budskap uppmanas mottagaren barnsäkra världen från tvångsäktenskap, sexuellt våld, könsstympning och konsekvenserna av konflikter – alla viktiga frågor för Plan International. De nya färgerna rosa och blått hämtas från Plan Internationals reviderade varumärkesplattform och kompletteras av ett mönster inspirerat av avspärrningstejp kring säkrade områden.

– Kampanjen är en del av vårt långsiktiga arbete för att fler ska känna till oss och för att öka engagemanget och visa att barns rätt till trygghet är en akut och viktig fråga. Precis som vi barnsäkrar våra hem när vi blir föräldrar genom att sätta spärrar på ugnsluckor och plugga igen eluttag, ska vi även barnsäkra världen mot våld, säger Nathalie Piehl.

Eftersom världen inte är jämställd har Plan International ett särskilt fokus på flickor, och "Barnsäkra Världen" lyfter därför även fram flickors särskilda utsatthet. Världen är en osäker plats för många flickor och många tvingas uppleva saker inga barn ska behöva uppleva. För att på ett starkt och konkret sätt illustrera barnens utsatthet har TBWA tagit fram skyltar som har utsatts för verkligt våld – de har skjutits på, skurits upp eller bränts.

– Vi vill få människor att förstå att situationen för många flickor runtom i världen verkligen är akut. Var tredje sekund tvingas en flicka att gifta sig trots att hon bara är ett barn. Det är dags att barnsäkra världen från tvångsäktenskap, könsstympning och sexuellt våld, säger Nathalie Piehl.

“Barnsäkra världen” lanseras den 1 juli och är TBWA och Plan Internationals första gemensamma kampanj.

Nyckelord

Kontakter

Bilder

Kvinna i blå skjorta med armarna korsade framför sig.
Nathalie Piehl, avdelningschef Insamling och Kommunikation
Ladda ned bild

Länkar

Plan International är en av världens största och äldsta barnrättsorganisationer med verksamhet i över 80 länder. Vi arbetar för att stärka barns rättigheter och säkerställa att flickors lika villkor respekteras. Plan International är partipolitiskt och religiöst oberoende och allt vårt arbete utgår från FN:s barnkonvention.

Följ Plan International Sverige

Abonnera på våra pressmeddelanden. Endast mejladress behövs och den används bara här. Du kan avanmäla dig när som helst.

Senaste pressmeddelandena från Plan International Sverige

Clas Ohlson Foundation förlänger sitt partnerskap med Plan International och stöttar utbildningsprojekt i Nigeria25.4.2024 08:00:00 CEST | Pressmeddelande

Clas Ohlson Foundations syfte är bland annat att främja utbildning och hjälpa människor i nöd. Sedan 2020 har stiftelsen stöttat Plan Internationals humanitära arbete med utbildning för flickor i flyktinglägret i Minawao i norra Kamerun. Nu förlängs samarbetet och stödet riktas denna gång till Plan Internationals arbete för barns rätt till utbildning i Nigeria.

I vårt pressrum kan du läsa de senaste pressmeddelandena, få tillgång till pressmaterial och hitta kontaktinformation.

Besök vårt pressrum
HiddenA line styled icon from Orion Icon Library.Eye