Hyresgästföreningen Region Norrland

Hyresgästföreningen överens med Heimstaden om ny hyra

Dela

Hyresförhandlingarna mellan Hyresgästföreningen och Heimstaden i Skellefteå är nu klara. Överenskommelsen gäller från och med den 1 april 2024 och innebär att varmhyrorna höjs med 5,35 procent.

Johannah Malmin, förhandlare
Johannah Malmin, förhandlare Foto: Model House

För andra året i rad genomförs hyresförhandlingarna mot bakgrund av stora kostnadsökningar och ekonomisk kris i hela landet. I slutändan är det lokala förutsättningar som avgör och lokala parter som måste komma överens.

– Vi vill alltid se så låga höjningar som överhuvudtaget är möjligt och jag är trygg med att vi gjort allt vi kunnat för att hålla nere den här hyreshöjningen. Många sitter tyvärr i en oerhört jobbig sits ekonomiskt och höjningen blir tuff nog ändå. Det är bra att hyresgästerna åtminstone inte kommer att drabbas av retroaktiva hyreshöjningar, säger Hyresgästföreningens förhandlare Johannah Malmin.


För mer information:
Johannah Malmin, förhandlare, 010-459 18 03

Kontakter

Hyresgästföreningen är en demokratisk medlemsorganisation för dagens och morgondagens hyresgäster. Vi är partipolitiskt obundna och har över en halv miljon hushåll som medlemmar. Det gör oss till en av Sveriges största folkrörelser och den främsta företrädaren för hyresgästerna. Vårt uppdrag är allas rätt till en god bostad till rimlig kostnad. Dessutom ska alla hyresgäster garanteras ett boende med trygghet, inflytande och gemenskap.

Följ Hyresgästföreningen Region Norrland

Abonnera på våra pressmeddelanden. Endast mejladress behövs och den används bara här. Du kan avanmäla dig när som helst.

Senaste pressmeddelandena från Hyresgästföreningen Region Norrland

I vårt pressrum kan du läsa de senaste pressmeddelandena, få tillgång till pressmaterial och hitta kontaktinformation.

Besök vårt pressrum
HiddenA line styled icon from Orion Icon Library.Eye