Norrköpings kommun

Var med och forma Norrköpings gemensamma vision

Dela

En ny vision för Norrköpings kommun arbetas fram under 2024. Under perioden
18 mars - 5 maj har alla i Norrköping möjlighet att delta i arbetet genom att svara på tre frågor om Norrköping.

Vy över Norrköping
Foto: Norrköpings kommun

- Vi vill bygga Norrköping tillsammans med kommuninvånarna och en ny vision är en del av den målsättningen. Jag uppmanar alla Norrköpingsbor att ta möjligheten att bidra till vår nya gemensamma vision för Norrköping. Oavsett om du bor i staden, på landsbygden eller någonstans däremellan är din åsikt värdefull, säger kommunstyrelsens ordförande Sophia Jarl (M).

Syftet med den nya visionen är att skapa en gemensam bild och en gemensam riktning för framtidens Norrköping. Visionen riktar sig till alla, både Norrköpings kommuns organisation och alla människor som bor och verkar i Norrköpings kommun. Under de kommande veckorna kommer det ske olika aktiviteter för att uppmuntra till engagemang bland kommuninvånare, näringsliv och civilsamhälle. Delaktigheten är viktig för att säkerställa en inkluderande och representativ vision.

Under perioden 18 mars – 5 maj har norrköpingsborna möjlighet att delta genom att svara på tre frågor om Norrköping.

  • Vad tycker du är det bästa med Norrköping?
  • Hur vill du att Norrköping ska vara i framtiden?
  • Vad förknippar du med Norrköping?

Frågorna finns tillgängliga via en QR-kod som kommer synas på olika platser under perioden och på kommunens webbplats. För de norrköpingsbor som inte har möjlighet att delta med egen dator eller mobil kan man vända sig till Kontakt Norrköping, Trädgårdsgatan 21, Norrköping.

- En gemensam bild av framtidens Norrköping kommer motivera alla i Norrköping att dra åt samma håll. Arbetet förväntas resultera i en vision för Norrköpings kommun som har bred förankring och är hållbar över tid, säger Anna Selander, kommundirektör Norrköpings kommun.

Samtliga svar från norrköpingsborna kommer att bearbetas och analyseras som en helhet. I analysen kommer återkommande nyckelord identifieras och kategoriseras. Alla politiska partier kommer inkluderas i analysarbetet.

Bakgrund

  • Den 28 augusti 2023 tog kommunfullmäktige beslut om att ta fram en ny vision för Norrköpings kommun.
  • Arbetet med att ta fram den nya visionen pågår under 2024. Målet är att en ny vision ska finnas på plats i början av 2025.
  • Den nya visionen kommer att ersätta Norrköpings kommuns nuvarande vision Vision 2035, som kommunfullmäktige beslutade om 2016.

 

Avsändare:
Anna Selander
Titel: kommundirektör
Telefon: 0724-65 20 54

Sophia Jarl (M)
Titel: kommunstyrelsens ordförande
Telefon: 0725-83 69 66

______________________________________________________
Avsändare: Helena Jalkner, pressansvarig
Telefon: 0725-97 09 00

 

Bilder

Bild från Norrköpings kommuns pressträff 18 mars. Anna Selander, kommundirektör och Sophia Jarl (M), kommunstyrelsens ordförande står framför bilder på Norrköping. Foto: Norrköpings kommun
Bild från Norrköpings kommuns pressträff 18 mars. Anna Selander, kommundirektör (vänster) och Sophia Jarl (M), kommunstyrelsens ordförande.
Ladda ned bild

Norrköpings kommun har omkring 145 000 invånare, varav cirka 68 000 är förvärvsarbetande. I kommunen finns drygt 13 000 företag i starka branscher som pappersindustri, transport och logistik, energi, visualisering och medieteknik samt besöksnäring. Med drygt 11 000 anställda är Norrköpings kommun den största arbetsgivaren i Norrköping. Under mandatperioden 2022-2026 styrs Norrköpings kommun av borgerlig samverkan, som består av M, KD och L.

Följ Norrköpings kommun

Abonnera på våra pressmeddelanden. Endast mejladress behövs och den används bara här. Du kan avanmäla dig när som helst.

Senaste pressmeddelandena från Norrköpings kommun

Förändringar för en budget i balans 202411.4.2024 16:32:33 CEST | Pressmeddelande

Till följd av budgetläget är tre förändringar aktuella inom kultur- och fritidsnämndens verksamhetsområden. Bidragsnivån för publika föreningsbidrag ändras från två till en miljon kronor. Det finns ett förslag kopplat till medlemsbidragen, där ersättningsnivån per utövare föreslås bli något lägre i syfte att pengarna ska räcka till fler föreningar. Det finns också förslag på nya avgifter på kulturskolan läsåret 2024/2025.

I vårt pressrum kan du läsa de senaste pressmeddelandena, få tillgång till pressmaterial och hitta kontaktinformation.

Besök vårt pressrum
HiddenA line styled icon from Orion Icon Library.Eye