Avtalat skickar för första gången årsbeskedet om tjänstepensionen ITP

Dela

Med start den 3 april får cirka 2 miljoner privatanställda tjänstemän sitt årsbesked för sin tjänstepension ITP. För första gången skickas årsbeskeden från Avtalat som tagit över ITP-informationen från Collectum.

Foto: Juliana Wolf Garcindo
Foto: Juliana Wolf Garcindo Foto: Juliana Wolf Garcindo

Förändringen är en följd av att allt innehåll för tjänstemän den 11 mars flyttade från Collectum till Avtalat. Från detta datum är det på avtalat.se som alla val och ändringar görs rörande tjänstepensionen ITP. Avtalat är därför också avsändare till årsbeskeden om tjänstepensionen ITP.

Nu har alla tjänstemän i privat sektor en samlad överblick över sin tjänstepension och sitt kollektivavtalade försäkringsskydd på ett ställe. Det är också på avtalat.se de gör sina val rörande tjänstepensionen ITP. För pension och försäkring via jobbet behöver de endast komma ihåg Avtalat, säger Niklas Hjert, vd på Avtalat.

Allting samlat hos Avtalat

I ett försättsblad till årsbeskedet ges information om att allting gällande ITP och försäkringar via jobbet nu finns samlat hos Avtalat.

Det är på avtalat.se som alla med ITP nu loggar in för att

  • se över och anpassa sina val utifrån sin situation
  • se sina försäkringar via jobbet
  • se vilken lön deras arbetsgivare rapporterat
  • få personlig digital rådgivning om sin ITP.

Fakta om årsbeskedet

Årsbeskedet om tjänstepensionen ITP innehåller bland annat en prognos över den framtida tjänstepensionen och besked om hittills intjänad tjänstepension. Det skickas ut regionvis. Den övervägande majoriteten får beskedet digitalt i Kivra, övriga i sin vanliga brevlåda. I tabellen ser du när beskedet tidigast kan landa 2024, oavsett om det tas emot i den fysiska brevlådan eller digitalt via Kivra.

Region        Datum
Stockholm 3-10 april
Kalmar, Östergötland, Gotland, Södermanland, Värmland och Örebro 5-11 april
Västra Götaland 9-15 april
Västernorrland, Västerbotten, Norrbotten, Västmanland, Uppsala, Dalarna, Gävleborg och Jämtland 11-17 april
Skåne, Halland, Jönköping, Kronoberg och Blekinge 12-18 april
Utlandsadresser samt skyddade adresser Skickas från 3 april

Nyckelord

Kontakter

Bilder

Niklas Hjert, vd, Avtalat. Foto: Juliana Wolf Garcindo
Niklas Hjert, vd, Avtalat. Foto: Juliana Wolf Garcindo
Ladda ned bild
Foto: Juliana Wolf Garcindo
Foto: Juliana Wolf Garcindo
Ladda ned bild
Foto: Juliana Wolf Garcindo
Foto: Juliana Wolf Garcindo
Ladda ned bild
Foto: Juliana Wolf Garcindo
Foto: Juliana Wolf Garcindo
Ladda ned bild
Foto: Juliana Wolf Garcindo
Foto: Juliana Wolf Garcindo
Ladda ned bild
Foto: Juliana Wolf Garcindo
Foto: Juliana Wolf Garcindo
Ladda ned bild

Länkar

Alla ska förstå och uppskatta pension och försäkring via jobbet, även innan det behövs. Med den ambitionen har Svenskt Näringsliv, LO och PTK bildat Avtalat. Vi finns till för närmare tre miljoner arbetsgivare och anställda med kollektivavtal i privat sektor. Genom att erbjuda samlad information och vägledning blir avtalat.se vägen in och vägen ut för allt som rör kollektivavtalad tjänstepension och försäkring.

Följ Avtalat

Abonnera på våra pressmeddelanden. Endast mejladress behövs och den används bara här. Du kan avanmäla dig när som helst.

Senaste pressmeddelandena från Avtalat

Många känner inte till att de har kollektivavtalade försäkringar13.3.2024 10:00:00 CET | Pressmeddelande

Fler än 4 av 10 privatanställda med kollektivavtal saknar kunskap om sina kollektivavtalade försäkringar. Det visar en ny undersökning som Avtalat har gjort. De riskerar därmed att förlora ersättning vid exempelvis föräldraledighet, sjukdom eller arbetsskada. Avtalat vill lyfta frågan inför Kollektivavtalets dag nu på söndag den 17 mars genom att publicera en ny rapport med syftet att öka kännedomen om kollektivavtalad försäkring.

Spellistor om döden och olyckor ska få fler att upptäcka pension och försäkring via jobbet30.11.2022 08:01:00 CET | Pressmeddelande

Idag startar Avtalat en kampanj som genom spellistor på Spotify ska öka kännedomen om kollektivavtalad tjänstepension och försäkring. Bland annat uppmanas 200 000 arbetsgivare i privat sektor att skicka spellistorna om bland annat olyckor och döden till sina 3 miljoner anställda. Förhoppningen är att fler ska få del av de försäkringspengar de har rätt till via kollektivavtalen.

I vårt pressrum kan du läsa de senaste pressmeddelandena, få tillgång till pressmaterial och hitta kontaktinformation.

Besök vårt pressrum
HiddenA line styled icon from Orion Icon Library.Eye