Stiftelsen Skansen

Gift er bland djuren, i Seglora kyrka eller med utsikt över Stockholm – Drop in-bröllop får ny skrud

Dela

Den 15 juni är den uppskattade traditionen “Drop in-bröllop” tillbaka på Skansen. Årets stora nyhet är att alla par som vill gifta sig för första gången kan förboka en tid och en plats för sin vigsel, eller som tidigare år komma spontant och tilldelas en vacker plats på Skansen.

Bröllopspar vid Swedenborgs lusthus
Gift er bland djuren, i Seglora kyrka eller med utsikt över hela Stockholm i sommar under Drop in-bröllop på Skansen. Sara Kollberg / Skansen

Det har återigen blivit dags för romantik på Skansen och den uppskattade traditionen “Drop in-bröllop”. Den 15 juni kan alla par som vill gifta sig spontant, utan stora förberedelser eller kostnader, droppa in till ett vackert grönskande Skansen för att säga ja till varandra. Allt som krävs är legitimation och hindersprövning. I år arrangeras drop in-bröllop dessutom med en rad fina nyheter: 

  • Tidigare års bröllopstält ersätts av flera vackra vigselplatser i de historiska och grönskande miljöerna runt om i parken. De som förbokar vigsel kan bland annat gifta sig i Fäbodens sommarhage med en ko som vittne, på pampiga Oscarsterrassen med utsikt över Stockholm, i Seglora kyrka från 1700-talet eller vid den lummiga Motjärnens broar.  

  • De par som droppar in spontant tilldelas en plats i parken under dagen, medan de som önskar lite mer kontroll får chansen att förhandsboka en tid och plats för sin vigsel. Här  finns mer info om bokning och priser.  

  • Bollnästorget förvandlas till “Bröllopstorget” där bröllopspar och gäster kan skåla i champagne och fira med mat, kringvandrande orkester, bröllopsdans med DJ, presenter och aktiviteter. Dagen avslutas med fest och dans på Galejan.  

– Vi tittar hela tiden på hur vi kan utveckla våra evenemang för att kunna erbjuda ännu mer till våra gäster. Det känns underbart att få fira kärleken på Skansen ännu ett år, nu med en ännu bättre upplevelse för brudparen. Genom att flytta vigslarna till några av våra vackraste platser hoppas vi att ännu fler ska ta chansen att säga ja till varandra på Skansen i år, oavsett om man vill komma uppklädda eller i favoritmysbyxorna, själva eller med hela släkten, till en förbokad vigselplats eller helt spontat, säger Matilda Klein, evenemangschef på Skansen. 

Som vanligt går det att välja mellan borgerlig och kyrklig vigsel, förrättad på svenska eller engelska. Alla par som vill säga ja till varandra under dagen kommer att ges möjligheten. 

Nyckelord

Kontakter

Bilder

Bröllopspar vid Swedenborgs lusthus
Gift er bland djuren, i Seglora kyrka eller med utsikt över hela Stockholm i sommar under Drop in-bröllop på Skansen.
Ladda ned bild
Brudpar vid Seglora kyrka
Brudpar vid Seglora kyrka.
Ladda ned bild
Bröllopspar med gäster på Skansen
Bröllopspar med gäster på Skansen.
Ladda ned bild
Drop in-bröllop skylt med en vitklädd brud i förgrunden.
Drop in-bröllop på Skansen.
Ladda ned bild

Länkar

Mitt på den gröna ön Djurgården i Stockholm finns Skansen. En plats som levandegör upplevelser av natur och kultur – nu, då och i framtiden. Stiftelsen Skansen är världens äldsta friluftsmuseum, grundat 1891 av Artur Hazelius, och varje år kommer cirka 1,4 miljoner gäster till oss.

Följ Stiftelsen Skansen

Abonnera på våra pressmeddelanden. Endast mejladress behövs och den används bara här. Du kan avanmäla dig när som helst.

Senaste pressmeddelandena från Stiftelsen Skansen

Två helger av historisk inspiration och samtida kunskap under Skansens Trädgårdsdagar2.5.2024 14:59:23 CEST | Pressmeddelande

För tredje året i rad bjuder Skansen in till Trädgårdsdagarna, en härlig upplevelse för trädgårdsentusiaster i alla åldrar – från möten med trädgårdsmästare och blomsterutställning i anrika Skogaholms herrgård till kurser, trädgårdsmarknad och naturpyssel. Den 18–19 maj och den 25–26 maj fylls Stockholms mest historietäta park med inspiration och kunskap inför den stundande trädgårdssäsongen.

I vårt pressrum kan du läsa de senaste pressmeddelandena, få tillgång till pressmaterial och hitta kontaktinformation.

Besök vårt pressrum
HiddenA line styled icon from Orion Icon Library.Eye